Annons

Höstens första stora vildsvinsjakt

I dag sker höstens första stora vildsvinsjakt i skogarna i Onsala och Vallda. Omkring 100 jägare förväntas delta.
Nyheter | 19 Oktober 2019 11:00

Fyra större samverkansjakter i skogarna i Onsala och Vallda är planerade i höst. Den första äger rum i dag och det är många som ska delta.
– Cirka 15 jaktlag med ett ex antal gubbar i varje jaktlag. Vi räknar med 100 skyttar och 14-15 hundekipage, säger Magnus Stolpe, ordförande i Jägareförbundet Kungsbacka.
Enligt honom är samverkansjakter en effektiv metod att jaga vildsvin.
– Den här typen av samverkansjakter sker mer och mer. Jaktlag inser att man inte bara kan jaga grisen på sin egna mark. Att jaga gris på detta sättet är det som visar sig vara som mest effektivt, säger Magnus Stolpe.
Hur många vildsvin förväntar ni er skjuta?
– Det är jättesvårt att säga. Förra året hade vi ett bra resultat med ett 100-tal vildsvin på fyra jakttillfällen. Vi hoppas givetvis på i alla fall ett tvåsiffrigt antal, säger Magnus Stolpe.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Vildsvin dödade hunden Anna

Blåljus När Ginger Oldfors släppte ut sin hundar i trädgården blev det ett väldigt liv. En ...

Minns du nyhetsåret?

Nyheter Minns du nyhetsåret 2019?   Det saknades inte dramatik under nyhetsåret 2019. Ett skelettfynd i en husbil, ett skelett på ...

Minns du nyhetsåret – del 2

Nyheter Andra halvan av nyhetsåret 2019 fortsatte med protester, översvämningar, folkfest, mord, rekordälgar och mycket mer. Juli: Protester mot ...
Annons