Studio. Davey Barnes trivs i sin studio i Frillesås. Genom åren har såväl lokala akter som rikskändisar, Andy Foster från Diggilooturnén och Gösta Linderholm mfl, spelat in i hans studio.
Fasaden vittnar inte om mycket annat än en gammal tjusig lada. Men innanför väggarna blandas ny teknik med vintage och mångårig erfarenhet.


– Man ska inte rota för mycket när man har hittat ett bra sound, säger musikern och producenten Davey Barnes från Frillesås.


  


”Vi är väldigt nöjda. Davey har lyft oss lite extra.” Orden kommer från Joakim Brandt som är en av medlemmarna i bandet Sillvertejp från Kungsbacka. Kvällen till ära har halva bandet samlats i studion. På plats finns även, förutom Davey Barnes själv, bandet Bluesverket från Marks kommun. Gemensamt för de båda gängen är att de spelat in sina senaste verk hos Davey, och med resultat som de trivs alldeles utmärkt med.


– Vi har spelat in en hel LP som ska ges ut på vinyl, tretton låtar. Vår musik? Det är nån blandning mellan punk, rock och blues på svenska, förklarar Joakim Brandt från Sillvertejp.Projektet började med att Joakim och några av kompisarna började spela, och snart var deras respektive med på tåget.


– Vi är tre par, säger Joakim Brandt.– Men det är inte så att vi tjejer står där bak och körar – vi står längst fram och frontar, säger Tina Alsenfors Nilsson med ett skratt.
Kungsbackabandet Sillvertejp har spelat in sin första fullängdare hos Davey. Från vänster: Tina Alsenfors Nilsson, Jörgen Reinler, Björn Nilsson, och Joakim Brandt (som till vardags fiskar sill).Sillvertejp är lite speciella på flera sätt. Utöver sammansättningen spelar de även till stor del på hemmabyggda instrument, gjorda av bland annat cigarrlådor.


– Alltså om jag ska vara ärlig, när Björn (basisten i Sillvertejp) kom in med den där basen med två strängar på så tänkte jag att det här går aldrig. Jag får spela bas själv, säger Davey Barnes. Han fortsätter:


– Men sen när det var gjort, jäklar vad bra det blev alltihop.Trion Bluesverket kör en mer klassisk line-up. I slutet av januari släppte de en EP som spelades in i Frillesås hos Davey.


– Det kändes väldigt bra och tryggt att landa här hos Davey. Han förstår blues, säger trummisen Christer Jonsson.


– Och vi är ganska ointresserade av tekniska detaljer eller att den som spelar in bara tänker prylar och teknik. Men så var det inte, här kände vi att det var musiken som stod i centrum, säger gitarristen Thomas Ogelid.
Trion Bluesverket har nyss spelat in en EP hos Davey Barnes. Från vänster: Christer Jonsson, Thomas Ogelid och Ulf Englund.
Joakim Brandt från Sillvertejp instämmer.


– Precis så kände vi också. Är det en rocklåt så ska det låta rock, och så blir det här.För Sillvertejp tog det ungefär tre månader att spela in sin skiva. Under den tiden var studion igenbommad för allt annat. Samma princip gällde när Bluesverket spelade in.


– Vi testar, mickar upp och ställer in alla grejer. Och sen när det låter bra, då flyttar vi inte på något. Det skulle inte funka att göra något annat projekt emellan. Har man hittat ett bra sound ska man inte rota för mycket, säger Davey Barnes.Vilken musik ligger dig varmast om hjärtat?


– Jag skulle nog säga rock, blues och country. Och framförallt gillar jag när band inte vill låta som alla andra, säger Davy Barnes.Den 1 juni ska båda banden samt Davey Barnes eget band köra en gemensam spelning på Sjögärde golfklubb. Då kan den som tar sig dit räkna med klassisk blues, punkrock på svenska, samt kanske lite country. Planerna smids i skrivande stund.