I dag fredag öppnar Lise-Lotte Boldt nytt kafé i Gottskär.

 

Butik, kafé och tankar om en hållbar tillvaro. I dag fredag öppnar ett nytt fikaställe i Gottskär. 

– Det blir lite av en smygstart, säger Lise-Lotte Boldt som driver verksamheten.

 

I de lokaler där Jönssons konditori tidigare höll till är det nu åter dags för kaféverksamhet. Nu öppnar Lise-Lotte Boldt verksamheten Safe Haven Sustainability med såväl butik som servering.

– I botten finns det ett intresse för vår miljö. Jag har tidigare jobbat med energi-, klimat-, och miljöfrågor i kommunal regi. När jag sen flyttade till Kungsbacka från Uddevalla för några år sedan har jag haft med en tanke om att ta tag i det på nåt annat sätt, att kunna vara med och driva utvecklingen och hitta bra lösningar, säger Lise-Lotte Boldt.

 

Som exempel nämner hon vissa produkter, samt att smörgåsar och annat ofta ligger inplastat – ett förvaringssätt hon vill komma bort ifrån.

– Jag har för avsikt att prata med miljö- och hälsa om sådana saker för att kunna hitta nya lösningar som är hållbara såväl hygien- som miljömässigt, säger hon.

Kafét och butiken kommer att vara öppet året runt. Men under höst och vår blir det troligen koncentrerat till helgerna.

– I och med att det ligger på en turistort så vill jag hitta en lösning som fungerar året runt. Så under lågsäsong kommer vi att använda lokalerna till konferens, kurser och föredrag.

Nu under sommaren blir det dock kafé och butik på heltid.

 

Det förra konditoriet var kända för sina hallontårtor, kommer du att servera något liknande? 

– Haha ja, vi får se. Jag har ett samarbete med Åsa hembageri, så det blir deras bakverk. Men man vet aldrig, säger Lise-Lott Boldt.

Nu ser hon fram emot att komma igång, och hoppas även på en dialog med intresserade kunder.

– Ja jag tror att det här ligger rätt i tiden, och att många är intresserade av miljö och hållbarhet. Så har man idéer och tips så tänker jag att man kanske vill dela med sig och hitta nya idéer, säger Lise-Lotte Boldt.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.