HANDBOLL 2018-04-22 KL. 18:47

HK Aranäs urspelade i Handbollsligan

Så var resan i Handbollsligan över. Efter tre rafflande matcher i kvalet mot Önnereds HK, blev den fjärde matchen HK Aranäs fall. 33–23 hann målen ticka upp till innan det var över.

HANDBOLL: KVAL

Önnereds HK – HK Aranäs 33–23 (14–12)

Spänningen låg tung i luften. Önneredshallen var än en gång fylld till bredden med publik. Nu var det allvar. Det var vinna eller försvinna som gällde för HK Aranäs, som efter två förluster storspelade hemma i Aranäshallen och vann överlägset mot Önnereds HK.

Men nu var Göteborgslaget tillbaka på hemmaplan och hotade HK Aranäs plats i Handbollsligan. Precis som tidigare matcher slog det gnistor om spelarna, alla ville spela skiten ur varandra.

Men det började bra för Aranäs som satte matchens första mål. Och det var otroligt jämnt, tills det var drygt fem minuter kvar av första halvlek och Önnered fick till matchens första tvåmålsledning.

Aranäs kom in i andra halvlek med två mål upp till Önnered, men de lyckades aldrig ta igen. Istället tappade de fart, fick svårt att ta sig igenom i anfallen och gjorde tekniska missar.

17 minuter in i andra halvlek gjorde Önnered 23–18 och då kändes det avgjort. Efter det ökade bara avståndet och i spelarnas ögon fanns en spegelblank blick som sade att det var över.

Med två minuter kvar på klockan stod många i publiken upp och jublade. Vid slutsignalen kastade sig Önneredsspelarna och tränarstaben ut på planen och omfamnade varandra. Önneredstruppen bar t-shirtar med texten "Önnereds HK Handbollsligan 2018/2019" på, medan Aranässpelarna satte sig på knä med huvuden djupt nedsänkta i marken med en känsla av tomhet och tragedi.  Och längst bak: Toni Johansson.