Annons

HK Aranäs klubbchef tvingas lämna

Coronapandemin slår hårt mot HK Aranäs ekonomi. Så pass hårt att de tvingas dra in Rickard Erikssons tjänst som klubbchef.

– Jag tycker givetvis att det är väldigt tråkigt, säger Eriksson när Norra Halland når honom.

Handboll | 29 Juni 2020 17:25

HK Aranäs tvingas skära ner på kostnaderna på grund av coronapandemin. Det betyder att klubbchefen Rickard Eriksson tvingas lämna sin post. Arkivbild.

FOTO: Jasmin Frljevic

Nyheten presenterades på klubbens hemsida under måndagseftermiddagen. Rickard Eriksson tvingas lämna sin roll som klubbchef. Anledningen är att de inte har råd att ha kvar rollen efter sviterna av coronapandemin.

“För att säkerställa vår verksamhet såväl på kort som lång sikt, har styrelsen kommit fram till och beslutat det nödvändiga med ytterligare kostnadsreduceringar. Detta som en konsekvens av det slutliga resultatet för 2019/2020, vår därigenom ansträngda ekonomi och rådande osäkerheten runt de ekonomiska effekterna av Covid-19.

Styrelsen har därför beslutat att med omedelbar verkan ta bort tjänsten som klubbchef. Tyvärr ser vi ingen annan möjlighet”, skriver de på sin hemsida.

Eriksson fick beskedet under måndagsmorgonen.

– Jag tycker givetvis att det är väldigt tråkigt. Jag har varit med i många år och utvecklat Aranäs kan man väl säga. Det är ekonomiska besparingar som ligger bakom beslutet, säger Eriksson.

Är situationen så illa att de måste ta bort rollen som klubbchef?

– Ja, styrelsen anser ju det. Vi har lagt en budget för kommande säsong, där vi skulle klara av det, men nu har man fattat en ny uppfattning. Men det är så det är, säger Eriksson.

Han hade sett fram mot en spännande tid med först en återkomst till handbollsligan för herrlaget, en ny hall och sedermera en ny arena i Kungsbacka.

– Det är mycket roliga saker som händer runt Aranäs som man självklart hade velat vara delaktig i, säger Eriksson.

Kan du förstå styrelsens beslut?

– Man har en styrelse för att de ska ta svåra beslut. Så enkelt är det. Det är inte något tacksamt jobb de har, och det vet jag, säger Eriksson som varit verksam i föreningen som ungdomsledare först innan han sedan tog över som ordförande innan han blev klubbchef.

Du känner ingen bitterhet?

– Nej, det kan jag inte säga att jag känner. Det som är synd, för min egen del, är att jag inte får vara med på den fortsatta resan som HK Aranäs kommer att göra. Det är givetvis tråkigt, säger Eriksson.

Nu väntar en uppsägningsperiod på tre månader. Vad som händer därefter är i nuläget oklart.

– Det kan jag inte vara på rätt upp och ner. Nu måste det landa lite hos mig också. Sedan får jag söka ett annat arbete, säger Eriksson.

Läs fler handbollsnyheter här.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Kvinnojouren räddad – av Coronaviruset

Nyheter 400 000 kronor. Så mycket pengar får Kungsbacka kvinnojour av staten som stöd under Coronapandemin. Den nedläggningshotade verksamheten kan ...

Frågetecken kring middagsunderhållning

Nyheter Hur många personer får egentligen sitta i publiken när en artist spelar på en restaurang? När ...

Debatt: Medelålders män struntar i avståndet

Nyheter Jag är så innerligt trött och förbannad på människor som inte kan ta hänsyn till andra, ...
Annons