HK Aranäs hopp lever vidare efter storseger

Det var en mardrömsstart – men HK Aranäs tog sista halmstrået. Inför rekordpublik, 1 510 åskådare, körde de över Önnereds HK.

HANDBOLL: KVAL 3:5

HK Aranäs ­– Önnereds HK 31 – 22

Läktarna var fullsmockade. Önnereds HK hade fått med sig ett ordentligt bortafölje som vittrade handbollsligan. Starten blev precis som HK Aranäs inte vill ha. Daniel Bergquist fick inte tag på skotten, anfallen avslutades i dåliga vinklar och det var 2–5 på tavlan och nio minuter var spelade.

Det var som att se en spegel av det förra mötet i Aranäshallen.

Men lagkaptenen hittade in i matchen – räddningarna radades upp och när Daniel Bergquist lurade Daniel Blomgren på ett sexmetersskott i vänsterhörnet kunde Max Santos placera in 6–5.

Pendeln svängde mellan lagen – närmast ett ryck var hemmalaget. Det kom inte utan Rasmus Thorbjörnssons tredje straffmål gav 14–12 i paus.

Max Santos tog chansen två gånger om – luckan var skapad. Niometersspelaren hittade rätt från linjen och kantspelaren Rasmus Thorbjörnsson sköt från nio meter.

Hk Aranäs sprang ifrån till 24–18 och mindre än kvarten återstod. Rekordpubliken vädrade en fjärde drabbning – när gästerna visade karaktär. Måns Gerdtsson bombade in 24–21 och klockan visade att det var tio minuter kvar att spela.

Då tog Axel Frankfeldt sitt första skott i matchen – luckan var fyra kassar. Jonathan Wiklund, som haft en tung säsong, klev upp två gånger om 27–22 till HK Aranäs.

Bortalaget fick en sista chans att få luft. Linjespelaren Rasmus Just var sopren mot Daniel Bergquist som inte nått upp till sin potential i kvalspelet. Målvakten vräkte upp vänsterbenet – det var tilltäppt.

Publiken ställde sig upp. HK Aranäs säsong och hopp om handbollsligan lever vidare. Rond fyra i ÖHK-hallen spelas om en vecka.