Jubel för HK Aranäs, en vanlig syn den här säsongen. Arkivfoto.

FOTO: Christian Johansson

Matchfakta

Bodens BK HF-HK Aranäs 18–41 (9–19)
Målgörare HK Aranäs: Rasmus Torbjörnsson 15, Niko Djordjevic 6, Johan Wallin 5, Erik Rudvall 3, Erik Karelius 3, Tobias Johnson 3, Andreas Lorentzon 2, David Svensson 2, Victor Santos, Tobias Svantesson

En match mot tabelljumbon för att ta tillbaka serieledningen i herrallsvenskan kan man se som något av en drömuppgift. Lättare sagt än gjort, men HK Aranäs åkte till Boden och bjöd på en ordentlig överkörning. Slutresultatet skrevs till slut 18–41, något som tränare Toni Johansson var väldigt nöjd med.

– Det blir lätt att man kopplar av och bara vinner med tio bollar i sådana här matcher, men vi gör ett hårt arbete i 60 minuter och vinner med 23, säger tränaren Toni Johansson.

Man har ett tydligt mål att nå Handbollsligan 2021 och det ser för tillfället väldigt lovande ut. I och med segern idag går man om Hammarby IF i toppen av allsvenskan och Hammarby IF kommer också på besök redan den 30 januari. Men det är inget som Aranäs tänker på just nu.

– Det är en match i taget och just nu så är det Karlskrona som vi koncentrerar oss på, Säger Toni Johansson.

Oavsett vad så ser Aranäs väldigt bra ut för tillfället, man står just nu som ensam serieledare med en målskillnad på +94. Något som inget lag kan konkurrera med. Kommande veckorna blir viktiga för HK Aranäs, man har två viktiga matcher i Aranäshallen. HIF Karlskrona torsdag den 23 januari och Hammarby IF veckan därpå. Och nog har HK Aranäs rätt i att våga drömma om en återkomst till Handbollsligan.

Läs fler handbollsnyheter här.