Annons

Hjälmsonen JVM-trea i enduro

Sveriges JVM-lag med Albin Norrbin siktade på pallen. Målsättningen lyckades och 19-åringen lämnade med ett brons.
– Det var speciellt att få göra det med två av mina bästa vänner, säger han.

Sport | 14 September 2021 15:45

Albin Norrbin levererade när JVM i lag avgjordes.

FOTO: Cristiano Morella

MOTORSPORT. Sverige ställde upp med Albin Norrbin, Max Ahlin och Oscar Ljungström i JVM i lag i enduro som avgjordes i italienska Rivanazzano Terme.

– Målet var att komma topp tre, det kändes rimligt, säger Albin Norrbin. Det såg inte lika lovande ut efter två tävlingsdagar. Då låg de fyra och avståndet upp till Frankrike hade växt. Som väntat var arrangörslandet Italien urstarkt och det förväntade guldet skulle landa i deras händer.

– Men man visste att det var så många dagar kvar. Vi började se att Frankrike fick lite problem med sina hojar. Hoppas fanns alltid uppe, säger Norrbin. Det skulle dock inte bli Frankrike de passerade utan USA. En amerikan föll så illa att han var tvungen att bryta, vilket innebar att han fick maxtid på den sträckan och de efterföljande sträckorna. I praktiken var de borta ur medaljdiskussionen. För det svenska laget handlade det nu om att inte göra något dumt. Albin Norrbin berättar att man tänker lite extra när det inte finns utrymme för misstag.

– Man har en liten bubbla i hjärnan som tänker så. Det är mest på transportsträckor som man är försiktigt så man inte slår sönder något.

Sverige undvek dumheter och slutade trea.

– Det är jätteroligt att vi uppnådde målet vi satte upp. Det är coolt att ha en bronsmedalj i lag-VM, säger Albin Norrbin från Hjälm.

 

Läs fler sportnyheter här.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Vilken succédebut i världsmästerskapet

Sport 19-årige Albin Norrbin kom till UVM-debuten med ett sargat självförtroende, en körtelfeberhistoria som tvingat honom till ...

Pallplats för Lindh i Florida

Sport Rasmus Lindh från Kullavik tog tillsammans med sin lagkamrat Dan Goldburg en andraplats i den andra deltävlingen i ...

Nytt kontrakt underlättar proffssatsningen

Sport Endurotalangen Albin Norrbin från Hjälm har skrivit på ett nytt fabrikskontrakt. Det innebär att 19-åringen fö...
Annons