Vädret idag
Moln ibland
19°C
Prognos augusti 17, 2018
dag
Delvis soligt med åskstorm
20°C
 

Historiska platser skyltas

Kommunen fortsätter sin satsning på historiska skyltar. Under juni sätts tre nya skyltar upp vid Tölö, båtmuseet och Skansen.

En skylt vid Tölö kyrka invigs den 7 juni klockan 15. Platsen har varit religiöst centrum ända sedan vikingatiden, och en av den danske kungens gårdar hette just Tölö.

Skylten vid Onsala Båt- och Sjöfartsmuseum handlar om kaperiets historia och den ökände kaparkaptenen Lars Gathenhielm. Skylten invigs i samband med muséets sommarutställning den 6 juni klockan 13-16.

Ytterligare en skylt kommer att placeras vid Storgatan 1 i Kungsbacka. Skylten beskriver byggnaden, som är en av Kungsbackas äldsta, men också platsen Skansen som haft en strategisk betydelse för både staden och som tingsplats under tiden då Kungsbacka var danskt.

– Vi har samarbetat med Tölö hembygdsgille, Nordhallands hembygdsförbund och Föreningen Båt och Sjöfartsmuseet i Onsala kring för att få fram alla spännande historier, säger Sofia Larsson, kommunantikvarie.

Det finns sedan tidigare nästan 70 olika historiska skyltar runt om i kommunen.

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

TYCK TILL:

Vad ska ske med Alléskolan?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 17 augusti

Kl 12–15 Naturkampen – en naturlig femkamp. Vem är längst? Vem hoppar längst? Ta med familjen eller kompisarna och tävla mot varandra i lag eller enskilt på Naturum Fjärås Bräcka. Mät dig mot fem olika djur i fem olika grenar. 

Lördag 18 augusti

Kl 11–16 Vässingsö-dagen i Onsala. Fest för alla åldrar. Historisk vandring, gårdsloppisar, försäljning av lokala produkter och café.
 
Kl 12–15...
Läs Mer

Sommarkampanj!

 

Så här funkar eNH!