Foto: Simon LaurellHanhals Kings har famlat efter formen. Då tog Henrik Persson fart från egen zon, när han stannade hade han sänkt topplaget.ISHOCKEY: HOCKEYETTAN


Hanhals Kings – Kristianstads IK 3 – 2Det är en tajt strid mellan Grums och Hanhals Kings om att nypa den sista playoff-platsen. I hemmamatchen mot Kristianstad klev ett gammal ess fram för hemmalaget. I höstas gjorde nyförvärvet Henrik Persson succé. När poängligan summerades hade han endast fyra spelare framför sig. I allettan har det gått tyngre för den snabba forwarden. Mot Huddinge senast lyckades han dock att spräcka molnollan.


– Man har gått och väntat. I ärlighetens namn har det varit frustrerande, säger han.Det skulle fortsätta mot KIK. 25-åringen gav hemmalaget ledningen med tolv minuter kvar.


– Jag försökte bara få den på mål.


Om det var tur så skulle avgörandet innehålla desto mer skicklighet. Efter att bortalaget omgående kvitterat närmare sig slutsignalen. Med tre minuter fick han pucken i egen zon.


– Det var byten och grejer, så det öppnade upp sig och jag gillar att få tid.Forwarden rundade backen, och ställdes en mot en med gästernas målvakt Oliver Tornerefelt. En lyftning senare så hade Hanhals Kings skapat sig ett litet andrum i botten.


– Vi hade inget att förlora. Vi skulle vinna och det gjorde vi, säger matchhjälten.


Hur var det att iklä sig hjälterollen? Det var ett tag sedan sist.


– Det var självklart skönt. Men det viktiga är att vi vinner matcher och att vi tar oss till playoff.


Spelar ni så här så grejar ni platsen?


– Det tror jag. Vi ska göra en riktigt bra match mot Troja nu, spela som ett lag och ta tillvara på chanserna.


Vad avgjorde?


– Det kändes som att vi hade energi för vi gick på mycket folk. De gick hårdare på sina toppspelare.Matchfakta


Hanhals Kings – Kristianstads IK 3 –2 (0–0, 1–1, 2–1)


1–0 (24.36) Adam Willig, 1–1 (25.40), 2–1 (47.58) Henrik Persson, 2–2 (48.37), 3–2 (57.15) Henrik Persson


Skotten: 25 – 34


Publik: 302