Vädret idag
Skurar
11°C
Prognos maj 24, 2019
dag
Regn
13°C
 

Hemvändare tar över Frillesås

 

Nu är det klart med huvudtränaren för Frillesås BK. Det är Joakim Björkman, med Flammorna som moderklubb, som har gjort en raketkarriär som tränare.

 

BANDY. Det var på Sjöaremossen som Joakim Björkman tog sina första skridskoskär. Det ledde honom upp i a-laget och vidare till elitserien som målvakt. Som aktiv hann han med spel i högsta serien Villa Lidköping.

När bollmotandet var över 2016 satte han sig på tränarbänken. Säsongen 2016/17 ledde han IFK Rättviks P18-lag. Den gångna säsongen tog han över a-laget och lotsade dem upp i allsvenskan efter att ha pulveriserat allt som kom i deras väg. Noll förluster på hela säsongen och tappade bara en poäng på hela säsongen.

Tanken var att han skulle träna IFK Rättviks seniorer i tre år. Det blev bara ett – på lördagens presenterades han som Frillesås BK:s nya huvudtränare.

– Det är häftigt. Det är en stor ära att jag får frågan. Det är 13 år sedan jag var på hemmaplan. Det ska bli fruktansvärt roligt, säger Joakim Björkman. 

 

Du har gjort en snabb tränarkarriär. Du blev certifierad elittränare 2015. Nu ska du leda ett elitserielag efter bara en säsong som senioransvarig.

– När det du säger det så låter det spännande. Vi har haft en bra dialog och klickat. Vi har lika tankar om framtiden. Det är klart att det är steg, jag har tränat ett division 1-lag tidigare även om de var professionella och ställde höga krav. Det ska bli ett spännande steg. 

Vad vill du föra in i Frillesås?

– Det är viktigt för mig att poängtera att Frillesås har gjort det bra. Vi ska utveckla det. Vi ska bygga på det som de har börjat med.

Hur är det att komma hem? 

– Känslomässigt är det otroligt roligt. Jag har hela min släkt där, det är häftigt. Syrras pojk spelar i klubben. Hör moderklubben av sig så lyssnar man, säger han. 

Hur ser du på chanserna i elitserien?

– I truppen nu är det grabbar som känner varandra och har en go laganda. Det talar för Frillesås. Man gillar att umgås och trivs att vara tillsammans, det är nyckeln i idrott. Det ska bli roligt, säger Joakim Björkman. 

Det blir en historisk säsong. Klubbens första i högsta serien. 

– Det är häftigt. Och att Erland och de gamla gubbarna som varit med sedan starten är kvar. Jag tror att motståndarlagen kommer att få sig en funderade när de kommer till Sjöaremossen. 

Kontraktet är på ett år och flyttlasset hem till västkusten går i augusti för FBK:s nya tränare Joakim Björkman. 

 

Foto: Frillesås BK

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tid & PlatsLäs mer >>

TORSDAG 23 MAJ

19.15. Åsa IF - Älmhults IF, Div 3 sydvästra Götaland Åsa IP

 

FREDAG 24 MAJ

19.00. IFK Fjärås - Vinbergs IF, Div.3 Damer, Ögärdets IP

 

LÖRDAG 25 MAJ

13:00 Lindome GIF-Eskilsminne IF, herrar, Div 1 S. Lindevi IP

 

TORSDAG 30 MAJ

14:00 Onsala BK - KSF Prespa Birlik, Div 2 Västra Götaland, herrar. Rydets IP Onsala

 

17.00. Tölö IF - IF Norvalla, Div 4 herrar, Hamravallen

 

LÖRDAG 1 JUNI

13:00...

Läs Mer

TYCK TILL:

Flyget är en stor utsläppsbov. Tänker du dra ner på flygandet?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera