Annons

Hemsida ska ge tips om hundvänliga ställen

Linnea och Martin vill kunna ta med sig hunden när de går på restaurang, shoppar eller bor på hotell. De insåg att de inte var ensamma om detta och startade en hemsida med information om hundvänliga ställen.

Nyheter | 05 Juni 2020 17:32

Linnea Edman och Leo vill ha tips på hundvänliga ställen. 

FOTO: privat

– Det finns ett behov att få reda på vart man kan ta med hunden. Det finns sidor men de är lite otillräckliga. Skillnaden med vår hemsida är att där kan folk själva lägga in sina tips, säger Linnea Edman.

Omplaceringshund

För 1,5 år sedan flyttade hunden Leo in hos Linnea och hennes sambo Martin i Kungsbacka. Leo är tre år, av rasen Mittelspitz och en så kallad omplaceringshund.

– Han är så osäker i sig själv och blir stressad om han lämnas ensam. Därför gör vi aldrig det, säger Linnea.

I april startade de hemsidan hundtipset.se för att samla ihop tips om hundvänliga ställen och sprida det vidare.

– Det finns olika kategorier på hemsidan som till exempel äta, bo, shoppa och rasta, säger hon.

Tips

Det är tips om restauranger och caféer där man kan ta med sig hunden in (och inte bara på uteserveringen), hundvänliga hotell och butiker som tillåter hundägaren att ta med sig hunden i butiken.

– Och en kategori som vi själva saknat är rasta: tips om hundgårdar och bra promenadstråk dit man kan åka med hunden, säger Linnea som tror att det kan bli fler kategorier.

Brinnande hundintresse

Linnea Edman och Martin Johansson bor själva i Kungsbacka och jobbar heltid som säljare respektive egenföretagare. Förutom att Martin tycker det är kul att bygga hemsidor har de båda ett brinnande hundintresse. De hoppas att hemsidan ska sprida tips även utanför kommunen.

– Vi försöker få in tips från folk i andra delar av landet som vi själva kan testa på. Vi vill att den ska få spridning i hela Sverige och även utomlands till svensk publik.

 

Är det många ställen i Kungsbacka som är hundvänliga?

– Både och. Det finns ett fåtal ställen som tillåter hund men det är svårare på vintern när man inte kan sitta ute. Det är lättare på caféer men vi har inte hittat någon restaurang där man kan sitta inne med hunden, säger Linnea som upplever att storstäder är mer hundanpassade.

Den som vill bidra med tips kan själv lägga in det på hemsidan antingen genom att skapa en profil eller logga in via Facebook. Linnea och Martin undersöker att tipset stämmer och godkänner sedan.

– Detta är ingen utvecklad affärsidé utan vi vill hjälpa hundägare och stötta småföretagare.

Vi hoppas att företag ska känna att de vill vara med på sidan och nå en bredare publik. Och det kanske blir en ögonöppnare för ställen som inte är hundvänliga att bli det, säger Linnea.

 

 

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Skyddstillsyn för flera trafikbrott

Blåljus En 38-årig man med missbruksproblematik, har dömts till skyddstillsyn istället för fängelse för grov ...

Mordbrännares bekant begärs häktad

Blåljus En kvinna bekant med den 35-årige man från Kungsbacka som sitter häktad för bland annat grov ...

Utbildning ska ge bättre företagsklimat

Jobb & Pengar Efter några år med uppgång rasar Kungsbacka återigen på Svenskt näringslivs rankningslista över bästa företagsklimat. ...
Annons