Johannes satsar på hemleverans av korv
Johannes Helm driver Gourmetkorv, i bottenplanet på p-huset Valand i Innerstaden. Nästa vecka börjar han med hemleverans av korvar till sina kunder.
Johannes Helm är inställd på att det blir ett par tuffa år när han satsar på sin dröm om eget matställe.
Varför börjar du med hemleverans?
Gourmetkorv är ett nystartat företag i kommunen och på grund av att vi finns mitt i en byggarbetsplats är det svårt för nya kunder att hitta till oss och på grund av pandemin är det många som jobbar hemifrån och som inte vågar ut och röra sig på stan. Därför tänker vi underlätta för dem genom hemkörning.
Var kommer du att erbjuda hemleverans?
– I Kungsbacka, Onsala, Åsa, Frillesås och Fjärås. Jag har faktiskt redan smygstartat lite i Frillesås och Åsa, där jag bor.
Hur har du förberett dig?
– Jag har byggt upp en egen hemsida för detta ändamål så att kunderna lätt ska kunna gå in och anmäla sin beställning. De som inte har internet kan ringa.
Vilka korvar finns för hemleverans?
– Det finns ett brett utbud av tjock- och smalkorvar.
Vilka dagar erbjuds hemleverans?
– Vi kommer ha hemkörning en gång i veckan, på torsdagar. Då beställer man innan klockan 12 på dagen under torsdagen. Jag tror att torsdagar är en bra dag för att erbjuda hemleverans. Då får kunderna något gott att äta till helgen.
Vilken korv är populärast?
– Vi har flera populära korvar, men viltkorv med hjortkött med cognac och enbär och Porc formé med dijonsenap och sidfläsk är kanske de korvar som är mest uppskattade i vårt utbud.
Läs mer:
Gourmetkorv ska erövra stan