Annons

Hedvalls konstslag gav tätkänning

Sanden grusade inte Caroline Hedvalls runda. Det var snarare där hon glänste och 32-åringen är delat näst bästa svensk efter första dagen.

Sport | 10 Juni 2021 20:49

Här räddar Caroline Hedwall en birdie på sexan.

FOTO: Christian Johansson

GOLF. På sjätte hålet skulle Caroline Hedvall ge en försmak av vad som komma skulle. Andraslaget på par 5-hålet landade höger om greenen. Men ett högt kontrollerat bunkerslag och en säker putt gav birdie. På elvan skulle Caroline Hedvall strunta i puttningen utan sänkte bunkerslaget. Men det är ändå inte ofta man sätter ett.

– Det var en höjdpunkt men jag känner mig komfortabel i bunkrarna. Jag tar hellre ett bunkerslag än en chipp, säger hon.

Caroline Hedvall slutade på fem under par – ledarduon bestående av Christine Wolf, Österrike, och Sam Horsfield, England, var tre slag bättre.

 

Minus fem slutade Caroline Hedwall.

Svenskan kände att det fanns ytterligare slag att kapa – par 5-hålen är korta, där ska det nästan vara birdies menade 32-åringen. Men även om Vallda Golf & CC var kort fanns det utmaningar.

– Den är hård, man får verkligen tänka efter. Även greenerna är hårda så det är svårt att sätta spinn på bollen, dessutom är de ondulerade. Hamnar man fel kan det nästan bli omöjligt att chippa upp och enputta.

 

Prestigefylld tävling

Tävlingen Scandinavian Mixed är unik i sitt slag där män och kvinnor tävlar på samma bana. Prispotten är ordentligt mycket större än Caroline Hedvall är van vid – spelarna menade att det kändes som en stortävling.

Vad blir nyckeln för att fortsätta vara med i toppen?
– Att bara göra min grej. Jag blev nästan psykad på femman.

 

Hon berättar att hon hörde hur Joost Luiten och hans caddie som spelade i samma boll diskuterade klubbvalet. De lutade åt en järnnia – samma klubba som Hedvall hade i handen och de spelade från samma tee på just det hålet. Hedvall började vackla.

– Jag började fundera om jag skulle ta en längre klubba. Kanske ska jag bara göra mig grej och inte lyssna på vad de andra gör, säger hon.

 

Bästa svensk under första dagen blev amatören Vincent Norrman som var ett slag bättre än Caroline Hedvall. Det trots att han gjorde en dubbelbogey på sexan som var en klar birdiemöjlighet efter att ha haft massiva problem vid greenområdet. 23-åringen repade sig och stod för sammanlagt sju birdies och en eagle.

Vincent Norrman ör bästa svensk efter första dagen.
Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Banan hyllades av spelarna

Sport Vallda Golf & CC fick ett rampljus den aldrig tidigare varit med om. Efteråt hyllades banan. – Det var en ...

Doldis vann drama när historia skrevs

Sport Den första Europatourtävlingen där kvinnor och män möttes på samma bana är avklarad. Svenskhoppet Caroline ...

Hedwall är det stora svenskhoppet

Sport Scandinavian MixedNär vinden gjorde sig påmind gällde det att spänna fast sig. Caroline Hedwall skakade av ...
Annons