Vädret idag
Molnigt
18°C
Prognos juli 21, 2019
dag
Delvis soligt med åskstorm
20°C
 

Haveri och besvikelse

angående artikelserien om pendling i NH.
 
Här är några synpunkter: För det första så borde kollektivtrafiken vara gratis. Dunkerque i norra Frankrike med cirka 200 000 invånare har gratis kollektivtrafik som fungerar utmärkt.
Med färre bilar så kan vi låta bli att bygga nya vägar som försämrar för klimatet. Förbjud föräldrar att köra sina barn till skolan, låt alla barn få skolskjuts. Gynna alla som åker kollektivt, samåker, kör fordon med miljövänligt bränsle och cyklar till jobbet. Ta bort nuvarande avdrag för bilresor till arbetet med bil.
 
 
Låt bli att bygga ny Onsalaväg, för med den kommer bara att öka trafiken ändå mer, flytta cykelbanan som finns vid nuvarande väg så blir det plats att förbättra nuvarande väg och cyklisterna slipper åka i bilarnas avgaser.
För klimatet behöver detta göras snabbt och ändå mer så småningom om vi skall få ett bättre samhälle att kunna leva i. Globalt så måste krigen bort och antal människor minska och orättvisor i samhället minska betydligt. När det gäller invandring och alla fattiga människor i u-länder så borde vi i västvärlden tänka på att det är vi som har roffat åt oss under lång tid och sett till att det har blivit dessa problem med flyktingar och svält i världen och även krigen.
 
Thomas Schale, Åsa 
Redaktionen
redaktionen@norrahalland.se 0300- 101 75

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!