Vädret idag
Mestadels soligt
22°C
Prognos juli 21, 2018
dag
Delvis soligt
22°C
 

Hårda bataljer i Hunehals

Medeltidsdagen i Hunehals firade 5-års jubileum under lördagen. Riddarna red och duellerade i tuffa strider och barnen kunde prova på att skjuta pilbåge och slå ner en motståndare uppifrån en trähäst.

Värmen till trots hade många kommit för att fira medeltidsdagen på området med historiska anor. Hunehals Borg uppfördes troligtvis i slutet av 1200-talet, av den danske greven Jakob Nielsen, högt uppe på en klippa söder om inloppet till det som senare skulle bli Kungsbacka stad.

– Det är charmig miljö och det är spännande att det fortfarande görs utgrävningar här. Vi är nyinflyttade så det är första gången vi är med på den här festivalen, sa Carl Wennerstrand som benämner sig som medeltidsnörd.

Efter att ha provat att dansa som på medeltiden, skjuta med pilbåge, slå ner en motståndare till häst (trähäst) och gå på medeltidsvandring för att lära sig

göra läkande salvor av örter avslutades dagen med riddarnas kamp med lansar och svärd.

  

Hårda riddarstrider.                                       Carl Wennerstrand med sin familj.          Lukas Winther, sex år, fick prova pilbåge.

Camilla Hentschel

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Är du orolig för bränder?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 20 juli

kl 12–15 Lilla naturhjälpen. Vi hjälps åt att röja för att hjälpa både växter och insekter att trivas bättre, växa och ha plats till bohål vid Naturum Fjärås Bräcka.

kl 18–23 Länge leve Sven-Ingvars! 2017 gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden. Sven-Eriks son Oscar Magnusson tar nu plats vid mikrofonen på Tjolöholms Slott.

Lördag 21 juli

kl 12–15...

Läs Mer

Sommarkampanj!