En poängback, en hemvändande målvakt och en Hanhalsveteran är klara för nästa säsong. Hanhals Kings truppbygge börjar ta form.

 

ISHOCKEY. Ludvig Rantanen tvekar inte längre. Hanhalsveteranen är klar för kommande säsong. I vintras satte han personligt poängrekord i ettan med 29 pinnar på 35 matcher.

– Det blir roligt att köra en säsong till. Jag känner mig inte färdig. Det är fortfarande så pass roligt med hockey, säger 31-åringen.

De tre senaste säsongerna har han varit en av lagets kaptener.

– Förhoppningsvis kan jag komma upp i 200 matcher och 200 poäng i Hanhalströjan och få en plats i historieböckerna.

Vad tror du om kommande säsong?

– Det är svårt att säga, det är många som håller på och bygger sina lag. För Hanhals ser det bra och intressant ut. Vi kommer att ha ett ungt lag igen och säkert se flera killar som tar stora utvecklingssteg.

 

Hanhals Kings har dessutom presenterat två nya pusselbitar. Axel Björklund fostrad i Malmö Redhawks, men senast i Helsingborg, är klar för en flytt i nordlig riktning. Den 21-årige backen gjorde 20 poäng i Helsingborg vilket gav en fjärdeplats i den interna poängligan.

 

Niclas Högberg & Co har även hittat ersättaren till Arvid Söderblom i målet. Mathias Israelsson vänder hemåt efter sex år i Nordamerika. 24-åringen som började i Kungälv har meriter från U19-landslaget.

– Det är en målvakt som jag har känt i tolv år. Det är en oerhört ordentlig, seriös och vältränad kille, säger Hanhals målvaktstränare Mikael Sandberg.  

Hanhals Kings har haft målvakter i seriens toppskikt tre säsonger i rad med Andreas Ljunggren, Fredrik Bergvik och Arvid Söderblom. Kan Mathias Israelsson hålla samma nivå?

– Det är meningen. Han såg möjligheterna att spela här och gå vidare. Gör han en bra säsong i Hanhals spelar han i allsvenskan nästa år. Det är ett meriterat nyförvärv.