Nummer 88 tackar för sig. Ludvig Rantanen gör sin sista match i Hanhals Kings på söndag mot Kalmar.

FOTO: Jasmin Frljevic

Matchfakta

Borås-Hanhals Kings 2–3 (1–2, 1–1, 0–0)
Mål: 1–0 (6.47), 1–1 (7.10) David Stenbacka, 1–2 (12.38) Lukas Wahlberg, 1–3 (34.52) Filip Persson, 2–3 (38.49)

Hanhals Kings var i ett pressat läge. Motståndaren Borås hade chansen att ta sig förbi Kungsbackalaget i tabellen och tvinga Hanhals till kvalspel. En poäng räckte dock för Hanhals – som tog alla tre.

Efter en jämn tillställning var det många glada miner på bortaspelarna. Förutom hos en.

– Självklart var det mycket glädje men också mycket press som släppte från axlarna. Det är välförtjänt att vi lyckades, säger Rantanen.

I och med segern har Hanhals Kings säkrat kontraktet för spel i Hockeyettan nästa säsong. Den avslutande matchen mot Kalmar på söndag är av akademisk karaktär. Samtidigt blir det den sista matchen för Rantanen.

– Det är mycket nytt i livet för mig just nu med ett nytt jobb och nyfödd dotter. Och veta att det är slutet av min hockeykarriär. Jag hade inte orkat en månad till, säger Ludvig Rantanen. 

Han kom till Hanhals Kings 2008-09. Han lämnade efter den efterföljande säsongen och var borta i fem innan han återvände igen. Men nu är det över på nytt – denna gången för gott. 

– Jag var nära till tårar på isen. Jag är jättestolt över vad jag har presterat under året och orkat hålla i. Jag vill tacka alla inom Hanhals organisation men framför allt min familj, säger forwarden.