Hanhals Kings åkte på en rejäl smäll när Johan Holmberg tvingades att utgå efter tio minuter. Det var inte den värsta smällen den här kvällen.ISHOCKEY: ALLETTAN


Hanhals Kings – Troja/Ljungby 2 – 6Pontus Andreassons fick chansen att styra in kvitteringen i början av den andra perioden. Men i samma stund som Trojamålvakten Wictor Ragnewalls benskydd stängde det öppna målet gick luften ur hemmalaget.


Troja/Ljungby fortsätter att spöka för Kungsbackalaget – Hanhals har inte varit i närheten under säsongens tre kamper. Gästerna visade ingen pardon när hemmalaget slarvade med byten eller blev pucktittande. Det var klasskillnad.


– Vi gjorde en heroiskt match mot Kristianstad, där vi nästan rånade dem på en poäng med tanke på våra förutsättningar. Jag vet inte om vi mentalt laddade ur och vi inte kunde ställa om. Vi kom inte upp i mer än 50 procent av vår nivå, säger Adam Willig.


Centern lyckades till slut att spräcka nollan. Ett mål som gör att han gör sin poängmässigt bästa säsong i karriären.


– Jag kom hit med höga förväntningar. Det har varit en rolig säsong och jag har fått stort förtroende av coacherna.25-åringen hyllas av sportchefen Björn Erlandsson för sin hängivenhet – tränaren Niclas Högberg lyfter fram Willigs förmåga att axla olika centerroller. Han är som en kameleont – ska han leda en förstakedja gör han det lika bra som han kan agera center i en checking line.


– Jag vill vara en tvåvägscenter. Jag kan bidra med att täcka skott samtidigt som jag på senare år också vill ha spetsen framåt.


Björn Erlandsson sa att du tränar mest.


– Jag är nog en av dem starkaste konditionsmässigt. Jag orkar att hålla ett högt tempo och spela många byten i rad. Jag är inte världens snabbaste, men jag är stark på att täcka pucken och vrida och vända.I nästa omgång väntar Adam Willigs moderklubb Mariestad.


– Det blir speciellt att komma hem med mamma och mormor på läktaren. Det blir kul och inspirerande.En hård smäll för Hanhals Kings var att lagkaptenen Johan Holmberg fick utgå med en befarad fraktur på handleden. Matchfakta


Hanhals Kings – Troja/Ljungby 2 – 6 (0–1, 0–4, 2–1)


0–1 (17.51), 0–2 (28.00), 0–3 (29.48), 0–4 (34.29), 0–5 (37.19), 0–6 (47.07), 1–6 (47.28) Adam Willig, 2–6 (59.54) Anton Sandberg    


Skotten: 17–39 (6–12, 7–16, 4–11)


Publik: 504