Hanhals förlorade viktig poäng mot Huddinge

Ett vacklande Hanhals pendlade mellan övertag och underläge när de mötte topplaget från östra serien.

ISHOCKEY: ALLETTAN

Hanhals Kings – Huddinge 3 – 4 e.förl.

Det var med ett jämnt utgångsläge som Hanhals skulle möta Huddinge, i bagaget fanns en vinst respektive en förlust för bägge lagen. Men det blev ändå Huddinge som petade in det första målet. 1–0 i nionde minuten.
– De vinner den första perioden och de beror på att de är bra och vi inte, säger Hanhals tränare Niclas Högberg.

Men i andra perioden var det ett annat Hanhals som klev ut på isen. Matchen vändes rätt upp och ner när hemmalaget byggde upp anfall efter anfall. Vassa lägen avverkade varandra. En-mot-en-situationer med målvakten och chanser som bara ska sitta både kom och gick. Tills plötsligt - när hemmalaget halvvägs in i matchen petade in en retur. Niclas Högberg berättar att de pratat i pausen om att de skulle vinna varje närkamp för att stärka spelet och ändra ställningen i matchen.
– Vad som gör oss bra i andra perioden är att vi vinner närkamper och det fysiska spelet. Kvitteringsmålet där blir pricken över i:et, säger han.

Några minuter efter kvitteringsmålet susade Robin Carlsson förbi motståndaren och rakt mot målvakten. Pucken slickade insidan av högra stolpen medan forwarden gled med den, jämsides på andra sidan. Målet gav hemmalaget övertaget inför den sista perioden.

Så i tredje perioden vände det igen. Fem minuter in var det kvitterat.  Hanhals återhämtade sig knappt med några okej uppspel, innan Huddinge snabbt hann göra 3–2. Med nöd och näppe lyckades hemmalaget skrapa ihop 3­–3, men resten av perioden spelades på mitten. Övertiden blev en självklarhet och det såg inte ljust ut för hemmalaget.

Niclas Högberg berättar att det har varit en seg vecka för Hanhals. De har haft några tuffa dagar, präglade av sjukdom och med dålig kvalitet på träningen.
– Vi har drabbats av extremt mycket förkylning och ont om istider, säger han. Under de förutsättningarna tycker jag ändå att vi gjorde det bra, men i långa loppet förlorade vi en viktig poäng.

Fyra minuter in i övertiden var det som att luften gått ur bägge lagen. När Huddinges Martin Eklund med måttlig fart drev pucken mot målet kunde han med sina sista krafter långsamt lobba den in i nätet utan att bli stoppad. Huddinge vann mot Hanhals på övertid.
– Det känns väldigt bittert, säger Niclas Högberg. Vi är jättebesvikna.

Matchfakta:
Hanhals Kings – Huddinge IK 3–4 (0–1, 2–0, 1–2, 0–1)
0–1 (09.03), 1–1 (29.32) Jonatan Lundin-Andersson, 2–1 (34.50) Robin Carlsson, 2–2 (45.33), 2–3 (47.08), 3–3 (51.21) Eric Engstrand, 3–4 (63.58)