Anton Sundin deppar efter att Hanhals Kings släppt in 2–5 i öppen kasse.

FOTO: Jasmin Frljevic

Matchfakta

Hanhals Kings-Vimmerby 2–5 (2–2, 0–2, 0–1)
Mål: 1–0 (2.15) Johan Holmberg, 2–0 (3.43) Johan Zarwel, 2–1 (12.53), 2–2 (13.27), 2–3 (26.10), 2–4 (37.18), 2–5 (58.09)

Hanhals Kings kom in till mötet med Vimmerby med tre raka segrar i bagaget. Och det var hemmalaget från Kungsbacka som inledde bäst. Kaptenen Johan Holmberg skickade in ettan efter drygt två minuter och knappt två minuter senare hade Johan Zarwel ökat på ledningen.

– Vi satte matchplanen i början. De brukar vilja sätta en hård press under de första tio minuterna och vi lyckades neutralisera det tyckte vi, säger Anton Sundin.

Ju längre perioden led tog Vimmerby över mer och mer. Och inom loppet av 34 sekunder hade de kvitterat.

– Vi blev lite för bekväma och efter deras två mål var momentumet helt på deras sida. Och då blev det tufft för oss att komma tillbaka, säger Sundin.

Fortsatt tufft

I den andra perioden var det spelet i numerärt underläge som skulle straffa Hanhals Kings som varit fallet vid flera tillfällen under säsongen. Både 2–3 och 2–4 kom i den spelformen.

– Ändå känns det som att det i de fem-sex senaste matcherna har blivit bättre. Vi har spelat bra och vunnit matcher men tyvärr höll det inte hela vägen, säger Sundin.

Ni hade tre raka segrar inför matchen, Vimmerby hade nio. Borde ni varit ännu ödmjukare inför denna matchen?

– Jo, absolut. Men det kändes som att vi blev för nöjda när vi hade 2–0, säger Sundin.

Vimmerby toppar tabellen på tio segrar av tio möjliga. Är de så bra som tabellen visar?

– På ett sätt tycker jag att vi visar under de första tio att det inte är några övermänniskor vi möter. Men de är absolut duktiga, det är de. För att lyckas slå dem måste man hålla den höga nivån vi hade under de första tio under en hel match.

Läs fler ishockeynyheter här.