HANDBOLL 2022-09-08 KL. 09:00

Stora frågetecken inför seriepremiären

Av Christian Johansson

David Florander kommer inte att spela i seriepremiären och det högst oklart om Kevin Johansson hinner tillbaka från sin korsbandsskada. Högerniopositionen är ett orosmoln.
– Klart vi får fler möjligheter med en vänsterhänt där, säger tränaren Jerry Hallbäck.

Stora frågetecken inför seriepremiären
Kevin Johansson njuter av att vara tillbaka på planen. Men han är ett frågetecken inför seriestarten. Foto: Christian Johansson

David Florander har opererat axeln som störde vänsterskytten under debutsäsongen i HK Aranäs. Spel i premiären är helt uteslutet – tränaren Jerry Hallbäck menar att det är aktuellt för spel någon gång i oktober om allt går som det ska. Det finns frågetecken även för Kevin Johansson på samma position. 20-åringen åkte på en korsbandsskada inför fjolårssäsongen och missade hela säsongen. Nu är han tillbaka i träning – såväl defensivt som offensivt, men matchklar är han inte än.
– Det har varit en lång resa, säger Aranäsprodukten.

Ett ökat sug
Han skadade sig i augusti men opererades först i slutet av september. Sedan väntade en jobbig första månad efter operationen. Dels värkte knät, dels var högernian väldigt orörlig.
– Det var simpla rehabövningar som att spänna låret.
Men vägen tillbaka har gått relativt smärtfritt, inga större bakslag enligt Kevin Johansson som tidigare som längst varit borta två veckor med en stukad fot.
– Det är först nu jag förstår hur extremt lång tid det varit. Man hamnar utanför rutiner, jag har alltid varit van vid att ha fem träningar i veckan. Att man alltid går till hallen efter skola eller jobb. Nu har det blivit gymmet istället, så det har blivit mycket fritid.
En klyscha vid långtidsskador är att säga att man får en chans att bygga upp muskler och komma tillbaka starkare. Det är inte vad Kevin Johansson tar med sig efter skadeperioden.
– Klart jag lagt ner fler timmar på gymmet än tidigare men mest har jag fått upp ett sug och motivation att spela. Tidigare tog man träning och match för givet.
Är du med i premiären?
– Det vet jag inte.


David Florander har opererat axeln och kommer inte att kunna spela i premiären. Arkivfoto: Eric Andersson


Alternativen
Johan Wallin har dragit det stora lasset på högernio under försäsongen. Sedan finns det beprövade kortet att spela Philip Jonsson där. Likväl det fanns en anledning till att Hallbäck i slutet av säsongen 2020/21 valde att prioritera en vänsterhänt på positionen.
– Vi får välja andra starter och sätta tryck på andra sätt. Walle och Philip är två bra alternativ så vi ska kunna reda ut det. Men det blir ett annat spel. Vi vill ha med Kevin men han måste vara matchklar, säger Aranästränaren.
Ser du det som troligt att han är med mot Önnered den 15 september?
– Det finns en liten ljusglimt att vi ska kunna använda honom tidigt i serien, vi får se om det blir i premiären.
SENASTE TV-NYHETERNA

SD besvikna
NYHETER 2022-09-27 KL. 11:15

SD besvikna

Alliansen fortsätter styra i Kungsbacka

Populära badet får nya toaletter och duschar
NYHETER 2022-09-27 KL. 08:00

Populära badet får nya toaletter och duschar

NYHETER 2022-09-27 KL. 06:59

"Säkerheten har högsta prioritet"

Talmansomröstning första punkten i riksdagen
NYHETER 2022-09-26 KL. 20:00

Talmansomröstning första punkten i riksdagen

Jan Riise (Mp) och Carita Boulwén (Sd) första dag på nya jobbet innebar framröstningar av fyra talmän.

Kommunen rustad inför höstmörkret
NYHETER 2022-09-26 KL. 17:00

Kommunen rustad inför höstmörkret

Högen med trasig belysning har betats av

Fler nyheter