HANDBOLL 2021-09-15 KL. 09:00

Experternas Aranäsdom

Att blanda sig i kampen om slutspelsplatserna? Otroligt tveksamt, enligt experterna. Det blir som vanligt – en kamp för ett nytt kontrakt.

Experternas Aranäsdom
HK Aranäs och Daniel Bergquist får det kämpigt i vinter, om experterna får rätt.



 

Enkätfrågor:

1. Hur ska HK Aranäs knipa en slutspelsplats?

2. Klarar de sig kvar?

3. Vem får årets genombrott/blir årets utropstecken i HK Aranäs?

4. Vem vinner den interna skytteligan?

5. Vad saknar du i årets bygge?

 

Charlie Sjöstrand, expert på C More

1. Oj, då får de värva Nikola Karabatic (utsedd till världens bäste tre gånger, fyrfaldig världsmästare och med tre OS- och EM-guld).

2. Nej.

3. Oscar Gentzél kan få en utväxling. Nu är han inte purung men han kommer få ta ett stort ansvar och kan bidra med sitt skytte. Han har längden och tog kliv redan förra säsongen.

4. David Florander. Han gör alltid en massa mål var han än är.

5. Ett riktigt stabilt försvar, det är jag orolig för på förhand. De har blivit av med en del spelare och de som kommit in, som Florander, är inte lika bra defensivt. De behöver ett tajt försvar med mycket kontringsmål. Tobias Thorbjörnsson behöver ta rejäla kliv, han är ganska vårdslös, hamnar ofta på efterkälken och tar många utvisningar.

 

Jennie Linnéll, expert C More

1. Oj. Det för att det är fler lag som slåss om det. Om man verkligen får utdelning av den rutin man värvat in i David Florander och Jesper Gustavsson.

2. Det blir väldigt tufft. Värvningarna de har gjort är helt rätt utifrån sina förutsättningar men jag tippar dem sist, så nej.

3. Oscar Gentzél kommer att växa till sig och Tobias Svantesson avslutade säsongen starkt, han kommer få mycket mer speltid nu. De kommer att synas mer.

4. Florander, han tar straffarna.

5. Framför allt ett stabilt försvarsspel. Ska man slå sig fram som nykomlingen är det viktigt, jag tycker inte man lyckades fullt förra året.

 

Claes Hellgren, expert Discovery

1. De får lita på sin ruskigt bra målvakt i Daniel Bergquist och de har ändå fått in intressanta människor som Jasmin Zuta, David Florander och Jesper Gustavsson.

2. Nja. Det blir tufft, det blir tufft. Från nionde plats och nedåt så kan det gå hur som helst. Jag tror det, men de får slåss därnere. På sikt kommer det bli väldigt bra med deras ungdomsverksamhet. Berka kan hjälpa dem att hålla sig kvar, han är jäkligt bra.

3. Daniel Bergquist, han är stjärnan. Han är alltid utropstecknet.

4. Den var jättesvår. Jag får säga Florander om han får slå straffarna, annars blir det en kantspelare.

5. Hela grejen bygger på att man har en väldigt bra ungdomsverksamhet. Att det sker utveckling från de egna leden. Det gäller att tränare skapar utveckling och inte bara förvaltar. Förbättrar kontringsspelet, satsa på att löpa. Hur ska de få till försvarsspelet, sedan löpa. Får de den utvecklingen, kommer vara helt fel.

 

Magnus Wislander, expert Radiosporten

1. Finns väl inget som är omöjligt… men det blir otroligt tufft. Det skulle väl vara det gamla klassiska svaret att få ihop gruppen och få ut det mesta av den. Det är Jerry (Hallbäck) duktig på. Spelarna som inte varit med så mycket behöver få en ordentlig utveckling.

2. Ja, efter kval.

3. Det hade varit kul om Oscar Gentzél tog ett kliv till. Han har bra storlek och blick, han är koordinativt bra, så förutsättningarna finns. Det handlar om att göra om det ungdomliga till att bli vuxen och få med sig huvudet i allt.

4. Ska det gå bra måste de ha en frisk Jesper Gustavsson, då ska han nog också vinna skytteligan.

5. Dels en mittnia med bra blick för spelet och som är ett eget hot. Sedan tvåvägsspelare som håller konstant, att det inte blir för fladdrigt.

 

Andreas Stockenberg, SM-guld 2019, nu tränare i allsvenska Amo Handboll

1. Då får de värva fem nya spelare. Skämt åsido så kommer de aldrig kunna göra det med det materialet de har.

2. De får kvala. IFK Ystad åker ur. De allsvenska lagen är bättre än någonsin, nu skulle jag säga att kvalet är 50/50. Jag tror inte Aranäs skulle vinna allsvenskan. Men det finns livlinor, Guif och Hallby är sämre än förra säsongen och Hammarby är nykomlingar.

3. För några veckor sedan hade jag sagt Kevin Johansson innan han drog korsbandet. Tobias Svantesson ser spännande ut och kommer vara given etta på positionen och ha en nyckelroll. Han får ett genombrott.

4. Philip Jonsson ganska enkelt.

5. Förutom Philip Jonsson saknar jag en motor. Tobias Johnsson och Gustaf Hallén var pådrivare. Det Aranäs är kanske bäst i Sverige på är att krama ur allt. Jag är inte säker på att David Florander och Jesper Gustavsson är de typerna, de är mer bra handbollsspelare. De är inga fajters. Sedan saknar jag en riktigt bra mittsexa, de gör inga enkla mål.

Utsatt jobb – men Krister trivs med att vara polis
NYHETER 2024-03-29 KL. 09:00

Utsatt jobb – men Krister trivs med att vara polis

Samarbeten nyckeln till att vinna kamp mot brottsligheten

TV-klipp och nyheter

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen
NYHETER 2024-03-27 KL. 14:00
Premium

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen

Åtta har sökt dispens – tre har fått avslag

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2024-03-28 KL. 21:35
Mittsexan duckade mardrömsslutet
Premium | KULTUR & NÖJE 2024-03-28 KL. 18:00
Påskparty inledde påsklovet

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.