HANDBOLL 2022-11-27 KL. 21:57

Aranäs lyckades inte välta giganten

Av Eric Andersson

I en halvlek orkade HK Aranäs spela någorlunda jämnt mot IK Sävehof. Men i andra rann siffrorna i väg och uppförsbacken är brant inför returmötet.
– Det blev väl inte riktigt som vi hade hoppats, säger Rustan Lundbäck.

Aranäs lyckades inte välta giganten
Tilda Kjörling fick beröm för sitt försvarsspel i matchen mot IK Sävehof. Arkivfoto: Eric Andersson

Svenska mästarna IK Sävehof visade sig vara numret för stora för HK Aranäs i första kvartsfinalmötet i cupen. 32–22 slutade matchen, siffror som tränare Rustan Lundbäck tycker är väl stora.
– Det blev inte riktigt som vi hade hoppats – att vi var på topp och att de inte skulle vara det. Sen är det ingen katastrof men vi hade gärna hållit nere siffrorna till fem mål och det tycker jag nog att vi hade kunnat göra.

I paus var det 11–9 men därefter drog IK Sävehof i väg. Ingen träff i 7–6-spelet, en storspelande Johanna Bundsen i hemmamålet och brister i försvarsspelet var några av anledningarna.
– Tyvärr brister vi lite i det mesta idag men det är väldigt nyttigt att möta SHE-lag. Det spelar ingen roll hur mycket jag pratar om att det är en nivå till utan spelarna behöver uppleva det själva. Idag blir vi lite avslöjade att vi har en bit kvar.

Det är väl inte så konstigt?
– Nej, men vi är inte speciellt nöjda med insatsen i det stora hela. Vi får inte ut det vi har i oss och det är lite märkligt eftersom det inte var någon måstematch.

HK Aranäs fördelade speltiden på stora delar av truppen för att vara fräscha till tisdagens seriematch mot AIK. Två spelare som imponerade på sin tränare var Bella Persson och Tilda Kjörling.
– De spelade i mittförsvaret på ett energiskt och bra sätt. Ibland kan vi bli lite stabbiga bakåt, jag vill få upp farten på de mer ordinarie spelarna också. Men idag såg vi att vi har fler alternativ.

Men det kunde varit värre för HK Aranäs som var i underläge med fjorton bollar när åtta minuter återstod. Ett underläge som alltså minskade till tio mål efter full tid.
– Om sanningen ska fram så vilar väl Sävehof sina största stjärnor i slutet. Men vi gör det bra där, hade vi spelat så hela matchen hade siffrorna varit mindre.

Hämta upp tio mål mot svenska mästarna. Hur många gånger av hundra löser ni det?
– Det är inte många alltså. Men sätter vi straffarna och sedan tar in något mål var femte minut så. Vi kommer ge det en ärlig chans, säger Rustan Lundbäck.



Matchfakta:
IK Sävehof – HK Aranäs 32 – 22 (11–9)
Målskyttar, HK Aranäs: Lovis Jansson 3, Tilda Palm 3, Nova Hallén 3, Anna Heed 3, Tilda Kjörling 2, Bella Persson 2, Ellen Davis 2, Alicia Nilsson 2, Louise Rundcrantz 2

TV-klipp och nyheter

Målar med händerna
KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Premium

Målar med händerna

BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
Premium

"Jag är inte en kaninkokerska"

Kvinna åtalas för ofredande efter Tindermöte

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2024-04-18 KL. 19:30
Snart klart med toaletter och duschar
Premium | MILJÖ 2024-04-18 KL. 18:30
Fiskgjusarna är på plats i fjorden
Premium | SPORT 2024-04-18 KL. 15:00
Klassikern ser ut att locka 900 löpare
Premium | KRÖNIKOR 2024-04-18 KL. 14:00
Nyckelfrågan är om ilska hjälper

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.