Annons

Han vill lära oss tala med våra unga - om droger

De finns överallt. På gatan, i skolan, på krogen, på Internet och i TV-serier där det görs smygreklam för dem. Det handlar om droger. På onsdag kommer författaren Erik Leijonmarck till Kungsbacka för att berätta mer om dem.

Nyheter | 23 Februari 2020 13:03

Det handlar om droger när föreläsaren Erik Leijonmarck kommer till Kungsbacka för att tala.

FOTO: Pressbild

Föreläsningen, som hålls i Elof Lindälvs aula, är en del av Kungsbacka kommuns föreläsningsserie Föräldrar emellan.

Talar om ungas vardag

Erik Leijonmarck är inbjuden för att berätta om den vardag många unga lever i idag. En vardag där droger är vanligt förekommande och lätta att få tag på.

Att de finns överallt – i skolan, på krogen, på TV och inte minst på Internet, som verkar flöda över av både olagliga och ännu inte narkotikaklassade substanser man kan berusa sig med – pratas det ganska mycket om.

Men vad drogerna egentligen gör med en ung växande hjärna, är nog inte lika allmänt känt. Och att handeln med droger ligger bakom många av de våldsdåd som blir allt vanligare i vårt samhälle, är det kanske inte så många som tänker på.

Hjälp till oroliga tonårsföräldrar

Som författare till Droghandboken – guide för föräldrar och andra nyfikna – och generalsekreterare i stadsnätverket European Cities Against Drugs, har Erik Leijonmarck skaffat sig kunskap om såväl drogernas effekt på enskilda, som de problem de skapar i samhället.

Med sina perspektiv på narkotika och narkotikabruk kommer han till Kungsbacka, för att lära oss mer om dagens droger. Men också för att hjälpa oroliga tonårsföräldrar hitta sätt att tala med sina barn om knark. Och kanske viktigast av allt: lära oss se tecknen på att allt kanske inte står rätt till med våra tonårsbarn.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Drogpåverkad togs i natt

Blåljus 02.28 i natt larmades polisen till hotell Nattmössan där två personer var stökiga. De både hade tidigare ...

Hade kokain i fiskelåda

Blåljus Företagaren hade droger i blodet och i garaget och källaren hittades tretton gram kokain. Trots det nekar mannen – ...

Två gripna för grovt narkotikabrott

Blåljus Två män i 30-årsåldern sitter anhållna misstänkta för grovt narkotikabrott. En fordon- och fö...
Annons