Annons

”Hamnen är tyvärr lite död”

Om några veckor är det nyinvigning för hotellet. Nu är visionen fler gästplatser för båtar samt mer liv och rörelse i hamnen.
Nyheter | 09 Maj 2019 07:14

Lars Pettersson har varit med i några år. Satsningarna på turism har blivit betydligt bättre, men mer kan göras anser han. Foto: Daniel Blomqvist

 

 

Om några veckor är det nyinvigning för hotellet. Nu är visionen fler gästplatser för båtar samt mer liv och rörelse i hamnen.

– Men det är svårt när hamnen är en stor parkeringsplats, säger Lars Pettersson, vd för Gottskär hotell.

 

Senaste året efter branden, har det mesta av tiden gått åt till processer och återuppbyggnad. Men nu är det snart dags – den 25 maj öppnar Gottskär hotell upp portarna igen.

– Det ska bli skönt, men samtidigt lite nervöst. Då blir det lite öppet hus kan man säga, och de första gästerna. Men sen öppnar vi på riktigt för bokningar den 5 juni, säger Lars Pettersson.

 

Sedan drar säsongen igång. Hamncafét i hamnen körs vidare, och båtturer ut till Nidingen rullar hela sommaren.

– Vi hyr ju husen där ute och kör ut såväl konferensgäster som vanliga turister. Det är ju en stor del av verksamheten under högsäsongen. 

 

Samtidigt skulle det kunna livas upp en hel del i hamnen, anser Lars Pettersson.

– Ett av problemen är ju att det inte finns någon riktig gästhamn här. Bara ett par enstaka platser. Och om jag ska vara ärlig så är hamnen här tyvärr lite död. Det är ju mest en stor parkeringsplats. Om du åker till Smögen eller Marstrand så kan du ju inte parkera ända ute vid vattnet.

 

Anser du att kommunen satsar för lite på kustområdet?  

– Nej men det görs saker och det har gjorts försök. Men visst, vi har öarna, vi har fjorden. Samtidigt är det ju svårt att locka in båtturister om vi inte har någon riktig gästhamn.

 

Hamnat lite på efterkälken

 Lars Pettersson har varit med till och från i verksamheten under de senaste 18 åren. Idag finns det ett arbete i kommunen för att locka turister, men det varit lite trögt menar vd:n.
– Varberg var ju med när vindsurfingen blev populär. Här fanns det inte mycket satsningar på turism alls för 30 år sedan. Men även vi har ju fina badplatser, som Röda holme, Utholmen precis här utanför, Rörvik och Smarholmen. Sedan är det jättefint runt Vallda Sandö, och i Lerkils hamn händer det ju lite mer grejer.

 

Vad är din vision?

– Bort med parkeringsplatsen, och etablera fler gästplatser för båtar. Skapa lite liv och rörelse med fler glasskiosker, små sjöbodar kanske. Lite som Smögen. Sedan finns det fastighetsägare här som har planer på nybyggnad och bryggor. Vi hoppas på det, och att det kommer att väcka hamnen, säger Lars Pettersson.

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Får samhällstjänst för våldtäkt

Blåljus En 19-årig man har dömts till skyddstillsyn och samhällstjänst för våldtäkt på en ...

Tågtunnel en usel lösning

Trafik Vem vill ha en tågtunnel genom Kungsbacka för 12 miljarder och en byggtid på tolv år? Troligen ingen. Dä...

Ytterligare två häktades för grovt narkotikabrott

Nyheter De två kungsbackabor, en 29-årig kvinna och en 26-årig man, som igår begärdes häktade – på ...
Annons