Annons

Hallén trivs i en friare roll

Handbollsnörden Gustaf Hallén har nästan sett samtliga handbollsligamatcher i år. Mittnian ser lördagens länsderbymotstånd som ett av lagen de ska ha bakom sig.

Handboll | 16 Oktober 2020 07:00

På lördag väntar en Varberg på bortaplan för HK Aranäs.

FOTO: Christian Johansson

 

HANDBOLL. På förhand två matcher där poängchanserna var små. Det slutade med sammanlagt en pinne mot IFK Kristianstad och Lugi HF. I efterhand sved det att det inte blev fler.

– Det var nästan som att vi skulle haft fyra. Tre hade varit okej med tanke på hur det såg ut, säger spelmotorn Gustaf Hallén.  

 

Närmast väntar länskonkurrenten HK Varberg som inför säsongen tappat sina två kulturbärare Daniel Lindgren och Tobias Bengtsson. Förhandstipsen var att det skulle synas, men Gustaf Hallén tycker de ser vassare ut individuellt och offensivt.

Mittnian lever för sin handboll och har sett i stort sett samtliga matcher som spelats i ligan i år.

Av det du sett, vad krävs av er?

– Vi måste få stopp på deras skytte.

Vilka två slutar bakom er när serien summeras?

– Som det ser ut nu Varberg och… Redbergslid. Men det hade lika gärna kunnat vara Hallby eller Önnered.

Det innebär att lördagens möte är oerhört viktigt.

– Det är klart det vore skönt att ta två poäng mot en läns- och bottenkonkurrent. Men det är bara två poäng, man får inte göra det större än vad det är.

 

Fler egna lägen

Framåt kommer de att ställas mot ett storvuxet försvar. I och med Jerry Hallbäcks intåg har HK Aranäs anfallsspel förändrats. Under Toni Johansson var det mer uppstyrt medan Hallbäck lämnar mer ansvar åt spelarna, vilket passar Gustaf Hallén. Han har hamnat närmare motståndarmålet.

– Mitt jobb är inte att göra mål även om det här spelet passar mitt målskytte bättre. Jag ska inte ta fler avslut men när jag ligger närmare försvaret är det lättare att komma till egna lägen, säger Gustaf Hallén som gjort åtta av sina 13 handbollsligamål i de sista två matcherna. 

– Det är inte viktigt om jag gör fem eller noll mål. Jag vill bara att Aranäs ska vinna. Det spelet som vi spelar nu, då krävs det att jag bidrar med fler skott och egna genombrott. Då får jag axla det, säger han.

 

Med Gustaf Hallén och Philip Jonsson på nio meter innebär det att skottstyrkan knappast är HK Aranäs främsta vapen.

– Vi försöker göra det svårt för motståndarna och vara innanför den prickade linjen hela tiden. Är man det, även om man inte är stor, och får iväg ett skott är det svårt för målvakten att hinna se det och reagera. Vi har blivit ganska skickliga på det och haft tålamod.

Gustaf Hallén vill tona ner betydelsen av lördagens drabbning.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Aranäs tappade jätteledning till kryss

Handboll HK Aranäs stod för en strålande insats. Dock bara i drygt 40 minuter. Trots det fick de chansen ...

Ingen publikökning blev beskedet

Handboll På torsdagens pressträff kom beskedet HK Aranäs inte hoppades på. Restriktionerna på 50 personer ligger kvar. – Jag är inte ...

Aranäs knockades på hemmaplan

Handboll Melwin Beckman sänktes. Daniel Bergquist likaså. HK Aranäs klarade inte av att resa sig. HK Aranäs hä...
Annons