Annons

Hallå där…

…Sven-Anders Svensson, som nyss kommit ut med din tredje bok.

Nöje & Kultur | 02 Juli 2020 16:00

Militärbasen i Minnared är titeln. Vad handlar boken om?

– Det är min tredje bok i en serie med samma karaktärer – och några till. Precis som de två tidigare böckerna utspelar den sig i det lilla samhället Minnared. Dit beslutar sig regeringen plötsligt för att förlägga en stor militärbas. Boken handlar om vad som händer då.

Hur kom du på idén till boken?

– Vi har ju ett avtal med Nato som innebär stora möjligheter för att det skulle kunna bli så här. Jag satte mig in i frågan och såg saker som jag tycker verkar intressanta. Och så skapade jag ett tänkt framtidsscenario utifrån det.

Hur länge har du skrivit böcker?

– I nio år, ungefär. Det brukar börja med att jag hittar en intressant fråga som bekymrar eller oroar mig. Den första boken i den här serien handlar om vad som händer i ett litet samhälle som Minnared när det plötsligt dyker upp romer som sätter sig och tigger utanför butikerna.

Är du författare på heltid?

– Nej, jag är även lärare i årskurs fyra till sex på Frillesåsskolan. Där undervisar jag i matte och NO. Man skulle kanske tro att svenska borde ligga närmare till hands. Men så är det inte. Fast det var under utbildningen till lärare som jag tyckte det verkade kul att skriva och började med det.

Hittills har du gett ut dina böcker själv. Hur är det nu?

– Nu har jag för första gången ett förlag bakom mig. Jag tycker det är bättre att jobba med ett förlag. Man känner sig inte så ensam om hela ansvaret då.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

”Att skriva kan vara en smärtsam upplevelse”

Onsala Katastrofen såg ut att vara ett faktum. Efter en lång kamp mot flera svåra personliga motgångar ...

Åsaeleverna får inte plats

Skola I flera år har skolorna i Åsa varit för trånga. Men i nästa år spricker det helt. ...

Återförenade sin gamla skolklass – efter 67 år

Skola När historieintresserade kungsbackabon Agneta Wennergren gick med i en Facebookgrupp med bilder från det gamla Göteborg hittade ...
Annons