Annons

Åsabon startar ny hockeyklubb

Åsabon Santa Markusson har tillsammans med sin sambo Gabe Yeung startat ishockeylaget HC Dynamo Veddige. För NH förklarade hon konceptet och varför det inte blev Kungsbacka.

Ishockey | 15 Juni 2021 18:13

Santa Markusson från Åsa har tillsammans med sin sambo Gabe Yeung startat ett nytt ishockeylag i Veddige.

FOTO: Privat

Hur kom ni på idén?

– Det var min sambos idé, han har själv spelat i Sverige i tre år som import. Han var och kollade på Veddige ishall efter att Varberg flyttat därifrån och då föddes idén att man skulle kunna ha en hockeyklubb där.

Varför inte Kungsbacka?

– Veddige har närheten till både Kungsbacka och Göteborg men även nära till Varberg. Det är en väldigt fin ishall och lite synd att den står halvtom. Det händer inte så mycket där det är mest barn och ungdomsverksamhet. Här får vi istället in ett duktigt juniorlag som ska spela i division tre.

Hur ska ni locka spelare?

– Min sambo Gabe Yeung har kontakter världen över då han har spelat lite överallt. Bland annat i USA och Kanada men också Nya Zeeland och Tyskland. Men Gabe och Vince (huvudtränare) har också kontakter i Sverige så vi ringer runt och kollar med tränare och lägger ut annonser och så vidare. Vi försöker också synas i sociala medier. Det finns ju ont om platser för många unga spelare.

Vilka spelare är det ni vill värva?

– De är juniorelitspelare, de ska spela på hög juniornivå. Vi letar efter duktiga spelare som vill röra på sig och få en möjlighet att komma till Sverige och få bra möjligheter att träna och utvecklas.

Kommer ni ha något ungdomslag?

– Inte i nuläget. Vi har precis satt igång och får ta ett steg i taget. Men vi är framförallt inriktade på ungdomar och kommer ha spelare från 15 år upp till 23 års ålder. Vi satsar på ungdomar som vill få chansen att spela i en högre divison.

Och vad är målet?

– Vi vill få upp dem, allihop. Vi ska etablera oss här och bli en väg in i svensk hockey från utlandet.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Pågående skogsbrand i Anneberg

Nyheter Nej, en skogsbrand är väl att ta i, men det pyr lite i en backe i skogen vid Skå...

Lukas och Moa släckte branden i ödehuset

Nyheter Under sin eftermiddagspromenad i Onsala i måndags såg Lukas Johansson och Moa Ekdahl, båda 20 år, rök ...

Erik Persson vidare till semifinal

Sport Ett av Kungsbackas största guldhopp, Erik Persson, har gjort sitt debutlopp i herrarnas 200m bröstsim på OS i ...
Annons