Bildspel från Tölö GF:s juluppvisning

FOTO: Jasmin Frljevic

GYMNASTIK. Cirka 500 gymnaster och 78 ledare från Tölö Gymnastikförening deltog i lördagens uppvisning. De delades upp i tre grupper som visade upp samma program vid tre tillfällen under dagen. Platsen var Aranäshallen, en hall som varit uppvisningens plattform under de tre senaste decennierna. Men nästa år blir det ingen uppvisning i Aranäshallen då den ska rivas till förmån för en ny hall som ska stå klar vid årsskiftet 2020-2021.

– Det är lite en tradition som bryts. Sedan får vi se om vi får en ny hall att hålla till i nästa år eller om vi får hitta en annan form för våra gruppers uppvisningar, säger Christine Höglander som är ledare för Tölö GF:s truppgymnaster.

 

Christine Höglander, tvåa från höger, valdes till föreningens femte hedersmedlem under juluppvisningen.

Årets höjdpunkt

Läktarna var välfyllda och inne på golvet var det full rulle i drygt en och en halvtimma från starten från den ena uppvisningsgruppen.

– Det är årets höjdpunkt för de flesta. Barngrupperna får visa upp vad de har lärt sig under året, det är en annan sak för tävlingsgrupperna som reser runt på olika tävlingar under året, säger Höglander.

Eira Carlsson var en av gymnasterna som tog farväl av Aranäshallen.

Hedersmedlem

När uppvisningen var avslutad hölls även en ceremoni där Höglander, som började sin resa i föreningen vid 10 års ålder, och nu närmare 40 år senare valdes till hedersmedlem.

– Det är en jätteära att få bli det. Jag blir den femte så det är en häftig och härlig känsla, säger hon.

Vad är det som får dig att vilja fortsätta?

– Det är mitt liv. Föreningen är som min andra familj. Man får så mycket positiv energi tillbaka från alla gymnaster.