Vädret idag
Molnigt
6°C
Prognos januari 16, 2019
dag
Skurar
6°C
 

Gustav Lundgrens målfyrverkeri

Onsala BK behövde 13 minuter i toppmötet mot obesegrade Gnosjö. Det blev en utklassning och Gustav Lundgren kunde lämna planen med fyra mål och en assist.

 

Gnosjö IF kom till Rydet som seriens enda obesegrade lag. De hade släppt in nio mål på åtta matcher.

I de tidigare hemmamatcherna har OBK först kommit igång i den andra akten – nu signalerade de redan på avspark vad som komma skulle. Ytterbackarna Christoffer Noguiera och Adam Phillips var parkerade på mittlinjen och direkt när bollen sattes i spel drog de iväg mot straffområdet.

90 sekunder senare smekte Joackim Åberg en crossboll till en djupledsgående Adam Phillips. Målvakten väntade sig ett inlägg – högerbacken drog till i närmsta hörnet.

 

Två minuter senare prickade mittbacken Johan Jarnviks genomskärare Gustav Lundgren som fick ett vänsterläge. Nästa gång Johan Jarnvik satte i gång offensiven hängde han med upp. Mittbacken drog med sig försvarsledet i djupet, Gustav Lundgren hittade Joackim Åberg med en diagonalpassning. Det rasslade till i det bortre hörnet efter vänsteravslutet – 2–0 och det skulle komma mer.

 

Det var på högerkanten det hände – Adam Phillips chippade in till Gustav Lundgren som i sin tur fick läge med vänsterfoten. Skottet satt för tredje gången i Gnosjömålvaktens vänsterhörn.

3–0 på tavlan.

13 minuter var spelade.

– Vi fick en bra start och hade bestämt oss. Vi kör över dem, säger Gustav Lundgren.

 

Matchen var i praktiken över – det enda som återstod var Gustav Lundgrens show. I upptakten av den andra placerade han dt fyran med fel fot, femman styrde han in och 6–1 vrickade han in med en yttersida.

Fyra mål och en assist från högeryttern.

– Det var bra, men det kändes som att jag mest petade in bollarna. Men det är skönt att göra dem också. Det var en bra dag.

 

Matchfakta:

Onsala BK – Gnosjö IF 6 – 1 (3–0)

1–0 (2) Adam Phillips, 2–0 (9) Joackim Åberg, 3–0 (13) Gustav Lundgren, 4–0 (50) Gustav Lundgren, 5–0 (53) Gustav Lundgren, 5–1 (59), 6–1 (73) Gustav Lundgren

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

TYCK TILL:

Ständigt nya byggprojekt – växer Kungsbacka för fort?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera