Arkivfoto: Kungsbacka City FC i stort sett klara för div.5

FOTO: Christian Johansson

FOTBOLL. – Vi måste vinna för att vara med och fajtas om seriesegern, säger Särös tränare Stefan Larnelius.

I våras radade de upp vinster innan formtoppen tog slut. Det fanns en naturlig förklaring till att det gått tyngre efter uppehållet.

– Vi hade 10–12 spelare som var borta i flera veckor. Det har varit fullständigt kaos även om vi har en bred trupp.

Särö tappade serieledningen och nu har Tobias Hyséns bygge satt sig i förarsätet. En vinst och luckan till Särö är sju poäng och ner till tvåan Långås/Morup skulle det vara sex poäng och en väsentligt bättre målskillnad med endast tre omgångar kvar.

– De har gått som tåget. Det är nu det avgörs, säger Stefan Larnelius som håller hemmalaget Kungsbacka City som storfavoriter i derbyt på Tingbergsvallen på fredagskvällen.

 

Tobias Hysén, spelande tränare i Kungsbacka City, ställer förmodligen upp med säsongens bästa lag på pappret. I den uttagna truppen finns bland annat Fredrik Risp, Hannes Stiller och Stefan Selakovic.

– Vi har haft bra trupper många gånger, det handlar om att alla på pappret ska göra sitt. Jag är inte orolig för det, men vi måste få ihop det.

Kungsbacka City har växlat upp efter sommaruppehållet. Framför allt har de insett vilken nivå de måste hålla för att inte bli överrumplade. I vårderbyt hade de ingen lösning på Särös intensiva press.

– De tog oss på sängen, säger Tobias Hysén och fortsätter:

– Vi vill visa för oss själva att vi har tagit steg. Den matchen ska inte behöva hända igen, nu har vi en plan A och en plan B att ta till. Det hade vi inte i våras.