Vädret idag
Mestadels molnigt
19°C
Prognos juli 21, 2019
dag
Delvis soligt med åskstorm
21°C
 

Grönt ljus för ny badhuskonst

När Norra Halland i maj berättade om konstverket Big Splash! som ska pryda det nya badhuset väckte det minst sagt starka reaktioner. Det eftersom många ansåg att den geometriska skapelsen i kakelplattor liknade hakkorssymboler. Nämnden för Kultur och turism reagerade på kritiken och beslutade att den kända finländska konstnären Mari Rantanen skulle göra om delar av mönstret .

Nu har ändringarna gjorts och fått grönt ljus av nämndens ordförande Maria Andersson (C) till Norra Halland.

Framöver ser det ut som att fler heta konstdebatter är att vänta i Kungsbacka. Just att väcka debatt är nämligen ett av målen med kommunens nya program för offentlig konst utomhus.

– Ambitionen är att vi ska ha offentlig konst i hela kommunen som är tillgänglig och spännande. Jag tycker att det är viktigt att konsten skapar debatt, att den kan bidra till en offentlig diskussion kring ett samhällsproblem. Ser man olika saker i ett konstverk kan man resonera kring det och ha en dialog i vardagen som väcker nya tankar, säger Maria Andersson.

När nämnden för Kultur och turism har sammanträde den 17 oktober får politikerna information om ändringarna i badhusets fasad och om tävlingen som gäller vilken konstnär som ska förse nya Hede stations vänthall med konst. Den 22 oktober offentliggörs vinnaren i tävlingen.

 

 

Nils Jönsson
Reporter nils.jonsson@norrahalland.se 0300-52 13 58

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!