Annons

Gourmetkorv ska erövra stan

Korv från hela världen – det är nästa restaurangsatsning i centrum. Åsabon Johannes Helm är med på tåget när göteborgskedjan Gourmetkorv ska erövra västkusten.

Familj | 16 Oktober 2020 17:55

Johannes Helm är inställd på att det blir ett par tuffa år när han satsar på sin dröm om eget matställe.

FOTO: Kristian Alm

Gourmetkorv startades av Malin Talcoth i en liten lokal på Södra Larmgatan 2008. Det blev en succé och nu finns fyra restauranger i olika storlekar runt om i Göteborg.

Nästa steg är expansion genom franchisetagare, det vill säga krogägare som mot en avgift driver samma koncept där allt från stekspade till råvaror är bestämt. Tanken är 70 nya restauranger på tio år. Trollhättan är först ut, och den 1 december är det dags för Johannes Helm att slå upp portarna till sin lokal i bottenplanet på p-huset Valand.

– Jag gick restauranglinjen på gymnasiet och har alltid drömt om att öppna något eget, säger Johannes, som nu lämnar jobbet som säljare på ett fraktföretag.

– Min sambo har varit mammaledig ett tag, så vi har vant oss vid att leva på en lön. Nu går hon tillbaka till jobbet och jag vågar satsa.

70 sorters korv

Inriktningen är som namnet säger egenkomponerad korv av högsta kvalitet, med klassiska tillbehör. Öppet sju dagar i veckan dagtid, och sen kvällssatsning onsdag och fredag med quiz och after work.

– Det är i huvudsak en lunchkrog med 50 sittplatser. Men sen kan man också köpa med sig korv hem för en grillkväll. Vi kommer att ha runt 70 olika sorter, fast alla går inte att få på lunchmenyn varje dag.

Det är en tuff investering, givetvis på grund av den ständigt närvarande coronan, men också framöver eftersom bygget i kvarteret kommer att fortsätta i flera år till.

– Jo, men precis, men när det väl är klart har vi bästa läget i stan!

Mer om krogar och restauranger:

Langos-ställe öppnar i innerstan

Ny ölrestaurang i Kungsbacka

Krogar slipper avgifter 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Döms för rattfylla – kan förlora jobbet

Trafik Två månaders fängelse, 22 750 kronor och förlust av nya jobbet. Det blir priset en 25-årig göteborgare ...

Stal bil och försökte stoppa polisen med skruv

Blåljus Påverkade av droger och narkotika stal paret en bil och försökte sedan stoppa polisen som följde ...

Nidingen kan bli utan ström

Miljö och natur Solceller på Nidingen får nej av Länsstyrelsen. Det kan innebära att hela anläggningen riskerar att bli ...
Annons