Arkivfoto: Christian Johansson

 

Det har varit frågetecken för Adam Davidsson i Varla IBK. Nu är lagets bäste poängplockare klar för en fortsättning.
– Det är en spelare som kan göra saker på egen hand, säger tränaren Jonas Gustafsson.

 

INNEBANDY. Beskedet från Adam Davidsson har dröjt. Anledningen har varit att få ihop övriga livet med en fortsatt satsning i division 1. Till slut fick tränaren Jonas Gustafsson ett klartecken, lagets bäste poänggörare i vintras fortsätter.

– Det betyder mycket. Han kan spela olika typer av spel, både kontrings- och etablerat spel. Vi har många kontringsspelare så han tillför en till dimension.

Det blev 38 poäng i grundserien vilket gav en elfteplats i poängligan.

– Han är bland de bästa i serien, berömmer tränaren.

 

Det blir ytterst få förändringar i Varla IBK till hösten. Daniel Thollén slutar och lånet Martin Roos går tillbaka till Lerum. In kommer Alexander Sannerholm som Norra Halland har berättat om tidigare och Marcus Löfwander är med från start. Den gångna säsongen spelade Onsala IBK-spelaren på dubbellicens.

– Vi har en ytterforward som tränar med oss. Det är egentligen en center vi skulle behöva i så fall, men vi har centrar i truppen. Jag har en trupp jag är ganska nöjd med, säger Jonas Gustafsson.

Långtidsskadade Fredrik Pedersen beräknas vara tillbaka till seriestarten vilket får ses som ett nyförvärv. För lagkaptenen Daniel Bystedt lär en comeback vara möjlig först kring november. 

Med få förändringar, finns det en risk för mättnad i truppen?

– Serien kommer att vara tuffare, därför får vi ett tuffare år. Ska vi gå till kval uppåt kommer det krävas mycket mer av oss. Det är positivt och kan vara en väckarklocka.

 

Varla IBK kommer att spela i den södra serien. Det innebär längre bortaresor samt svårare motstånd, enligt tränaren.

– Det är många lag som satsar hårt, men det är roligt att få möta nya lag även om det blir en tuff serie.