Vädret idag
Soligt
12°C
Prognos april 25, 2019
dag
Delvis molnigt med skurar
20°C
 

Gjorde oväntad comeback i rutan i kväll

"Jag säger vad jag tycker, det handlar inte om att jag är elak utan att jag är ärlig", säger Nicklas Söderblom. Foto: Pressbild TV4

 

En ny upplaga av Expedition Robinson är här. Bland deltagarna finns en nybliven Kungsbackabo. I kväll gjorde Nicklas Söderblom oväntad comeback i tv-klassikern.

– Jag spelar spelet lite annorlunda den här gången, säger han.

 

Nicklas Söderblom, 53, skapade sig under sina över 20 år i USA ett namn i Hollywood som personlig tränare. Med sin ärliga och karismatiska framtoning rörde den nyblivne Kungsbackbon om rejält i grytan i fjolårets upplaga av dokusåpan Robinson i TV4. Men redan efter två veckor blev han utröstad – ett uppmärksammat bråk med en annan deltagare blev droppen som fick bägaren att rinna över för de andra deltagarna.

– Jag blev förvarnad innan om att jag på grund av att jag är en stark karaktär och vältränad kunde ses som ett hot och åka ut tidigt. Jag säger vad jag tycker, det handlar inte om att jag är elak utan att jag är ärlig. Jag sa åt en annan deltagare att prata svenska istället för engelska, och då blev det ett jäkla liv, säger Nicklas Söderblom när vi inför premiären av årets program träffas på ett fik i innerstaden.

Trots att han beskriver deltagandet i dokusåpan som en hemsk upplevelse och att han fick ta emot mordhot från tittare är han nu tillbaka i Robinson.

– Tittarna har en härlig säsong full med dramatik framför sig, har programledaren Anders Öfvergård sagt i ett pressmeddelande inför premiären.

Han har utlovat en säsong med vändningar ingen hade kunnat tänka sig och med konflikter som börjar omgående.

 

Det var i juni i fjol som produktionsbolaget ringde och ville få med Nicklas Söderblom även i årets upplaga av programmet. I augusti startade inspelningarna på en ö i Fiji mitt i Stilla Havet och i kväll var det premiär, där Nicklas Söderblom dök upp som gubben i lådan. 

– Jag kunde inte säga nej när de ringde. Jag har vinnarskalle och jag tyckte att det var snöpligt att åka ut på det sättet som jag gjorde förra året. Jag tyckte att folk delvis fick fel bild av mig och jag ville ha en ny chans.

 

Expedition Robinson hade premiär i svensk tv 1997 och hade som mest runt tre miljoner tittare när det sändes i SVT. Senare har programmet sänts i TV3, TV4 och Sjuan.

När deltagarna presenterades inför årets omgång i TV4 och TV4 Play fanns Nicklas Söderblom inte med. I stället dök han alltså överraskande upp i kväll, inledningsvis isolerad från de andra deltagarna men med samma mål: Att överleva och hantera det sociala spelet.

– Jag spelar spelet lite annorlunda i år. Jag var lite mer mentalt förberedd den här gången. Men samtidigt är jag ju som jag är, säger han och ler finurligt.

Tror du att du kommer att röra upp känslor hos tittarna?

– Ja, det tror jag, för det gjorde jag hos deltagarna.

 

Fakta: Nicklas Söderblom

  • Jobbar som föreläsare och coach inom träning och hälsa. Har bott över 20 år i USA, bland annat i Malibu, där han jobbat som personlig tränare och hjälpt kändisar som Pierce Brosnan och Olivia Newton John att komma i form. Har också bott i Schweiz och Stockholm, men flyttade på grund av kärleken i fjol till Kungsbacka.
  • Har tidigare varit med i Fångarna på fortet och flera andra tv-produktioner. Nu är han åter aktuell som en av deltagarna i Robinson.

 

Skaffa Norra Hallands app här

Nils Jönsson
Reporter nils.jonsson@norrahalland.se 0300-52 13 58

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONSTYCK TILL:

När nya badhuset invigs höjs biljettpriset kraftigt. Rätt eller fel?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Onsdag 24 april

kl 11–13 Seniorsimning i Kungsbacka simhall tillsammans med träffpunkterna.

Kl 13.15–16 City träffpunkt: sticka, pyssla, spela, prata, fika.

kl 12–13 Digital hjälp för seniorer på Fyren.

Kl 16.30–17.30 Språkcaféet i Kaffebaren. Kom och prata italienska och tyska. Drop-in. Arr: Marina Abate Harvey.

Kl 17–18 Tyst afterwork i Varlakyrkan.

Kl 18.30 Blomsterprakt i Kungsbacka. Temakväll om hur man får...

Läs Mer

Så här funkar eNH!