Nu är den nya Furulidsskolan i Vallda ordentligt invigd. Barn, pedagoger, byggfolk, kommunanställda och politiker fanns på plats under festligheterna.

– Äntligen! Nu ska vi fira hela dagen, säger rektor Ulrika Alnebeck.

 

Det har gått drygt sex år sedan fuktskador hittades i skolan och man så småningom tog beslut om att riva och bygga nytt. Under tiden har eleverna fått åka buss till den nerlagda Ekenässkolan i Släp som tagits i bruk för dem.

– Vi har jobbat mycket med övergång och samverkan under året, min bild är att det gått bra att återskola barnen, säger verksamhetschef Tommy Korsell.

Eleverna hade gjort egna vimplar som högtidligt hissades upp i skolans flaggstång. Flera personer höll tal, bland annat kommunstyrelsens ordförande Hans Forsberg (M) och Fredrik Hansson (C), ordförande i servicenämnden. Det bjöds också på musikunderhållning, poängpromenad och rundvandring på skolan. Hamburgare tillagades på stora grillar på skolgården.  

Läs mer i Norra Halland på fredag 31/8–18.

 

 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.