Färgstarka Drag Queen Story Hour håller en normkreativ sagostund på Fyrens bibliotek.

FOTO: Adnan Edrees

Författarbesök, berättarbarer, föredrag, språkcaféer och familjelördagar är bara något av det som står på bibliotekens vårprogram.

Uppskattade författare

Kommunens sex bibliotek kommer att sjuda av aktiviteter för både stora och små när skaparverkstäder, sagostunder och andra aktiviteter varvas med kändisbesök och spännande föredrag.

Författare, Augustpriset, Alfred Nobels okända liv, Alfred Nobel, Ingrid Carlberg - Foto Kajsa Göransson
Augustprisnominerade Ingrid Carlberg är en av flera kända författare som i vår besöker Kungsbacka. Foto: Kajsa Göransson.

Först ut bland författarna som gör ett stopp i Kungsbacka är Augustprisnominerade Ingrid Carlberg, som skrivit en bok om Alfred Nobels okända liv. Karin Smirnoff kommer också, för att berätta om senaste delen i sin uppmärksammade Norrlandstrilogi – Sen for jag hem.

Kändis från Kungsbacka

Kalle Lind – känd bland annat från TV:s På Spåret och podcasten Snedtänkt – väntas locka många åhörare då han besöker Kungsbacka för att berätta om sin senaste bok, en heltäckande biografi över Hans Alfredsson.

Författare, På spåret, Snedtänkt, Podcast, Hans Alfredsson, biografi,Kalle Lind - Foto Gabriel Liljevall
TV-kändisen Kalle Lind kommer för att föreläsa om sin Hasse Alfredsson-biografi. Foto: Gabriel Liljevall

Under kampanjveckan Hela Halland läser 14-19 april finns Kungsbackakändisen och skådespelaren Anna Takanen på plats för att berätta om sin bokdebut Sörjen som blev.

Anna Takanen. Foto Fredrik Skogkvist, Sörjen som blev
Anna Takanen finns på plats med Hela Halland läser. Foto: Fredrik Skogkvist

Världsbokdagen 23 april firas med gästspel av TV-kända boktipsaren Ingalill Mosander.

Överleva zombie-apokalyps

På vårens biblioteksprogram finns även aktiviteter för ökade kunskaper om digital teknikanvändning och fördjupning i muntligt berättande.

Klimat och krisberedskap är två andra ämnen som kommer att aktualiseras. Flera expertföreläsningar på temat är inplanerade under mars månad. En av dem är hålls av Claes Tovetjärn, som kommer till Kungsbacka för att hålla workshop – i konsten att överleva en eventuell zombie-apokalyps!

– Jag hoppas att besökaren känner sig lite upprymd av vårt samlade utbud. Bibliotekens program är en del av utbudet som gör kommunen levande och attraktiv att bo i, säger Jan Andrée, bibliotekarie och programansamordnare i ett pressmeddelande.