25 Juni 2020 10:00 | Ann Kristin Ekman

Hemmasittare, vad kan det bli, dag 100 eller någonting?
Det går åt enorma mängder te vid hemarbete, det kan jag i alla fall tala om. Men de först aveckornas ständiga turer till kylskåpet har i alla fall minskat. Tack och lov, får man väl säga!

Hemarbetet som sådant rullar i alla fall på. Men att det skulle vara händelselöst eller ens särskilt isolerat vet jag inte om jag vill hålla med om. I alla fall inte i mitt hus.

Är det något som blivit tydligt i grannskapet den här våren, så är det hur många fastighetsägare som valt tillfället att starta renoveringsprojekt. I större eller mindre skala. Man kan väl säga som så att just min hyresvärd valt att gå all in.

 

Det började nog redan pre-corona, även om den tiden är svårt att ens minnas. Avloppsrören i källaren började hänga på sista versen. Lyckligtvis – i alla fall för mig – mest märkbart för dem i andra änden av huset. Så nu har rören relineats. Det har varit spännande värre att ta sig till tvättstugan, ibland med djupa hål rakt ner i marken längs vägen.

Strax därpå kom byggnadsställningarna upp. Taket skulle tvättas. Tyvärr hade jag putsat mina fönster ett par dagar innan, men nåja, lite svinn får man väl räkna med.

När ställningarna flyttats från bak- till framsida av fastigheten, kom förvaltarbolaget på att det kanske var lika bra att måla om fasaden också. Så då drog målarna in. Med ställningen uppe kom så småningom också en fönsterputsare som i alla fall återställde fönstren på framsidan till sin forna (nåja) glans.

 

Efter att ha pratat om det i ungefär två år, har man under våren också kommit igång med planerade köksrenoveringar. I en hyresfastighet där ungefär 20 har tackat ja till nytt kök, går det geschwint! Efter en lite tvekande start, där snickarna först plockade bort alla gamla luckor och målaren sedan behövde lite tid på sig för att måla alla kanter i ett par omgångar, rullade det i går på för fullt. En rörmokare kom och sågade lite i diskbänken för att byta blandare, kakelsättaren slabbade upp nya kakelplator, elektrikern drog om el, ett par kom och bytte köksfläkten och golvläggaren lassade in några paket med golv. Mitt i alltihop dök dessutom rörkillarna från källaren upp och skruvade loss hela toalettstolen.

 

Långtråkigt och ensligt att jobba hemma? Tror inte det.