Annons

Frillesås föll på Studenternas

När Frillesås BK petade in sitt fjärde mål i den 55:e minuten flammade fortfarande hoppets låga. Ett mål till och det skulle bli en kvittering. Men sedan tog krafterna slut.
Bandy | 17 November 2018 17:08

Frillesås hade ett mål upp till reducering med tio minuter kvar att spela. Sedan lossnade det – för Sirius. Foto: Lars-Johan Svanström

 

När Frillesås BK petade in sitt fjärde mål i den 55:e minuten flammade fortfarande hoppets låga. Ett mål till och det skulle bli en kvittering. Men sedan tog krafterna slut.

 

 

BANDY: ELITSERIEN

IK Sirius – Frillesås BK 9–4 (3–2)

 

Frillesås BK hade inte tappat modet trots fyra förluster i bagaget. Det blev tajta matcher mot både Sandviken och Hammarby, men det räckte inte hela vägen. Och det är modet och drivet framåt som tillslut kommer att ge resultat, förutspådde nyförvärvet Jakob Jenefeldt inför matchen mot hans gamla lagkamrater i IK Sirius.

 

Sirius tog ledningen efter fem minuter. Strax innan tio minuter var spelade kom dock hemmalagets första utvisning. Straffen togs av Fredrik Brandin och matchen var kvitterad. Motståndarna drog ifrån men i den 37:e minuten reducerade Johan Grahn efter en hörna.

Känslan i bladet tog målskytten med sig in på plan efter halvtid och två minuter in i andra halvlek kvitterade han för Frillesås. 3–3.

Men utjämningen stod sig bara i två minuter, då tog Sirius åter ledningen.

 

När Calle Litsmark petade in Frillesås fjärde mål i matchen flammade fortfarande hoppets låga. Ett mål till och det skulle bli en kvittering. I den 64:e minuten åkte Sirius lagledning på en utvisning för missfirmelse vilket innebar att en av spelarna fick spendera resten av matchen på bänken.

Bra tillfälle för Frillesås BK att ta kommandot.

 

Det blev Sirius som utökade sin ledning till 6–4. I den 85:e minuten utvisades Fredrik Johansson för fasthållning. Straff för hemmalaget och 7–4 på resultattavlan med fem minuter kvar att spela.

Och någonstans där tog Frillesås krafter slut. Hemmalaget skulle hinna få in ytterligare två mål på tilläggstid, innan matchen var över.

 

Läs spelarnas kommentarer om matchen i tisdagens tidning.

 

Matchfakta:

IK Sirius – Frillesås BK 9–4 (3–2)

1–0 (05.49), 1–1 (09.58) Fredrik Brandin, 2–1 (13.18), 3–1 (28.30), 3–2 (37.04) Johan Grahn, 3–3 (47.36) Johan Grahn, 4–3 (49.33), 5–3 (54.07), 5–4 (55.46) Calle Litsmark, 6–4 (80.11), 7–4 (85.21), 8–4 (92.32), 9–4 (94.32)

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Ryske anfallaren öppnar för en fortsättning

Bandy Sergey Pochkunov kom in i december och levererade direkt. Nu öppnar anfallaren för att återvända till Sverige och ...

Nyckelspelaren tvekar inför en fortsättning

Bandy Jakob Jenefeldt var en av de bästa spelarna i Frillesås förra säsongen. Nu tvekar han infö...

Mohlén återvänder till Frillesås

Bandy I veckan inledde Frillesås sin försäsongsträning inför sin tredje säsong i elitserien. Med bland ...
Annons