Ingen lycka för Frillesås BK ikväll heller. Arkivfoto.

FOTO: Jasmin Frljevic

Matchfakta

Edsbyns IF-Frillesås BK 5–1 (5–0, 0–1)
Mål: 1–0 (1.47), 2–0 (3.57), 3–0 (6.07), 4–0 (22.06), 5–0 (41.25), 5–1 (88.51) Adam Rudell

Innan matchen börjar så står det 0–0, men det fanns nog ingen som hade förväntat sig något annat än en överkörning av serieledarna Edsbyns IF mot bottenlaget Frillesås BK. Edsbyn vann förvisso matchen med 5–1 men Frillesås är nöjda med spelet.

– Vi skapar många målchanser idag och står upp bra, andra halvlek är nog den bästa vi har spelat den här säsongen, säger Mattias Johansson.

Man krigar just nu om att kunna stanna kvar på den kvalplats man befinner sig. Något som stärktes förra vecka i och med att man slog bottenkonkurrenten Åby/Tjureda IF. Man gör också en hyfsat bra match mot AIK där man till sist förlorar med 4–6. I och med prestationerna ser man sig i fortsättningen svårslagna på Sjöaremossen.

– Vi kommer möta lag från högre upp i serien men ingen match är omöjlig hemma på Sjöaremossen, säger Mattias Johansson.

Ska man vinna sina matcher gäller det att vara med från start och vara fokuserade. Edsbyns IF är i sig ett fantastiskt lag och att förvänta sig att Frillesås ska kunna störa dem är önsketänkande. Tyvärr för Frillesås del, tog matchen ikväll slut redan efter 7 minuter, men Frillesås ser positivt på hur man reagerade under matchen.

– Över 90 minuter gör vi en bra match, vi har fler avslut än dem. Vi skapar bra målchanser och vi trycker dit ett mål på slutet mot ett lag som inte släppt in ett mål på 280 minuter, säger Mattias Johansson.

Man kommer med allra största sannolikhet kunna slåss om en av de två kvalplatserna för att stanna kvar i elitserien. Man befinner sig för tillfället på en 13:e plats med åtta poäng ner till jumbon Åby/Tjureda IF men samtidigt bara 7 poäng upp till säker mark, där just nu Hammarby IF befinner sig. Tolv poäng återstår det att spela om, och visst finns det hopp för Frillesås BK.