Annons

Fredagsfys före fredagsmys

Nytt år betyder en ny omgång Idrott hela livet i Kungsbacka. Först ut är föreningen Lemonade IF, som i morgon, fredagen 24 januari, fixar så att man kan spela volleyboll i Varlaskolans idrottshall.

Nyheter | 23 Januari 2020 20:16

Vill du förebygga de negativa effekterna av fredagsmyset? Då ska du gå på fredagsfys i Varlaskolans idrottshall. Nu börjar det!

FOTO: Pixabay

Det är Kungsbacka kommun som främjar folkhälsan genom att ordna fredagsaktiviteter för alla som vill vara med. Idrott hela livet är idag ett lika känt som uppskattat koncept. Man behöver inte föranmäla sig. Alla är välkomna, gammal som ung. Det kostar inget att vara med och klädseln är valfri. Vårens program finns på kungsbacka.se/idrotthelalivet

En fredag i månaden

Undersökningar visar att Idrott hela livet fått många Kungsbackafamiljer att börja röra sig mer. Men trots att satsningen varit både framgångsrik och populär har kommunen i år bestämt sig för att begränsa halltiderna för föreningarna som leder aktiviteterna, från en gång i veckan till en gång i månaden.

Anledningen är att kommunen vill få fler äldre barn och unga att röra på sig. Det tror man sig kunna uppnå genom att låta ungdomar som vill ordna nya fredagsaktiviteter disponera idrottshallen de fredagar den inte är vikt för Idrott hela livet.

Ungdomar får fixa nytt

– Tanken är att ungdomarna själva ska driva fram vad de vill ha och få stöd och vägledning av oss i detta. De kan använda idrottshallen till att idrotta och arrangera olika evenemang, säger Eva Bjälkander, ungdomskonsulent och hälsokoordinator i Kungsbacka kommun.

De nya fredagsaktiviteterna kommer att presenteras i appen Ung i Kungsbacka, som man kan ladda ner där appar finns.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Forsbergs fallskärm väcker ilska hos många

Debatt Hans Forsberg fick lämna sin post som kommunstyrelsens ordförande i Kungsbacka efter att i maj ha åkt fast ...

Kommunen granskad: sjuksköterska smittad

Vård En sjuksköterska som arbetade med coronasmittade som bor på Signeshus blev själv sjuk i covid-19. – Men det gå...

Inga coronavakter på Kungsbackas stränder

Nyheter Kommunen satsar i nuläget inte på någon form av vakter eller informatörer för att hålla ...
Annons