Annons

Fotbollsarena blev bröllopsplats

Fotbollsskor, Liverpools kampsång och laguppställning. När Susann Lindberg och Eric Bergqvist gifte sig var Ögärdets fotbollsplan plats för ceremonin.
– Det var tämligen givet eftersom vi båda älskar och spelar fotboll, säger Susann.

Fotboll | 04 Augusti 2020 20:20

Brudparet Susann Lindberg och Eric Bergqvist gifte sig helgen 1 augusti, av kommunalrådet Eva Borg, på Ögärdets fotbollsplan.

FOTO: Bengt Karlsson

Brudparet

Susann Lindberg, 37
Yrke: Lärare i idrott och hälsa
Bor: i Fjärås
Fotbollsklubbar: Piteå, Kungsbacka IF, Mossens BK, IFK Fjärås, Kungsbacka DFF, (tränare), Kopparberg/Göteborg FC (tränare)

Eric Bergqvist, 35
Yrke: Systemutvecklare
Bor i Fjärås
Fotbollsklubbar: IFK Fjärås, Galgbackens IF

Bröllopsgästerna fick sätta sig på läktaren och på planen hade man ställt upp två fotbollsmål. Vigselförrättare och tillika kommunalrådet Eva Borg blev glatt förvånad.

– Det här var något annorlunda men riktigt roligt, säger Eva som för första gången fick stå i ett fotbollsmål.
– Det har jag aldrig gjort förut.

Fotbollsskor

När brudparet med tärnor och bestman tågade in på Ögärdet blev gästerna smått överraskade, tärnorna samt bruden var iklädda i fotbollsskor.
– Det var ett krav som jag hade för tärnorna, säger Susann som för dagen hade vita fotbollsskor.
– Det ska ju matcha till klänningen, säger Susann med ett leende.

Att ha fotbollsskor var ett måste för tärnorna Dessirée Palo, Sofie Tegenstrand, Lena Blomkvist, Elin Bergqvist och bruden Susann Lindberg. Bestman på bilden är Lars Johansson, Fredrik Tegenstrand, Joakim Torgerson, Rickard Nilsson och brudgummen Eric Bergqvist.

Allt var bäddat för en riktigt stor fotbollsfest. När bröllopsgästerna kom in genom entrén fick man ett programblad med två laguppställningar.

– Eftersom jag är född i Piteå och min man kommer från Fjärås så var lagen (tärnor och bestman) uppdelade i norra och södra laget, berättar Susann.

Det var också stenhård koll vid insläppet.
– I dessa corona-tider är det stränga restriktioner som gäller. Det var därför vi valde att skjuta på festen och endast ha vigseln på detta kontrollerade sätt.

Liverpools kampsång

När ceremonin var över och uttåget skulle ske ville man också ha fotboll som huvudmålet. När man vandrade ut mellan två rader av fotbollar strömmade Liverpool FC:s kampsång “You’ll Never Walk Alone” ut i högtalarna.

– Eftersom Eric är Liverpool-supporter kändes det också självklart. Vi har också titeln på låten ingraverat i våra förlovningsringar, avslöjar Susann och Eric.

Minne för livet

Att det blev ett fotbolls-bröllop var inte helt oväntat, även om gästerna blev smått överraskade. Alla som var på plats hade alla samma kommentar: “Ett sådant här bröllop har jag aldrig tidigare upplevt.”

– Det var det som var meningen säger det stolta och nöjda brudparet Susann Lindberg och Eric Bergqvist som sedan några år tillbaka bor i sitt gemensamma hus i Fjärås med gångavstånd till Ögärdet.

– Det här blir ett minne för livet, säger brudparet innan bilen tar dem vidare för fotografering. Dagen efter skulle en av tärnorna från Piteå möta Rosengård i OBOS damallsvenskan.

När brudparet gjorde uttåget tonade Liverpools FC klubbsång “You ll Never Walk Alone” ut i högtalarna.

Tränare och spelare

Fotbollen har följt Susann Lindberg och Eric Bergqvist genom livet.

– Jag började i IFK Fjärås. Efter 15 år som ungdomsspelare valde jag att prioritera studierna på Chalmers och spel i IFK Fjärås C-lag istället för A-laget. Mellan 2009 och 2015 spelade jag för Galgbackens IF för att sedan återgå till IFK Fjärås C-lag, säger Eric.

För Susanns del blev det flytt från Piteå till Örebro på grund av studier. Beträffande fotbollsspelet hamnade hon i Kungsbacka IF via en kompis.

– Jag spelade sedan tre säsonger i Fjärås innan det blev tränaruppdrag i Kungsbacka DFF där jag startade upp F17 förra året tillsammans med Marie Hansen, Raissa Lulendo och Jonas Hillgren.
När klubben Kungsbacka DFF lades ner hamnade Susann tillsammans med ovannämnda ledare hos Kopparberg/Göteborg FC som tränare för klubbens F17-lag.

– Vi tog dessutom med oss sex spelare från Kungsbacka DFF  till Kopparberg/Göteborg, säger Susann.

Framtiden väntar

– Nu blickar vi framåt mot nya mål både inom fotbollen och privatlivet, säger Susann och Eric med samstämd ton.
Men lördagen på Ögärdet blev verkligen ett annorlunda och uppskattat bröllop med strålande sol under hela ceremonin.

 

 

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Par misstänkta för att ha eldat upp tidigare partners hus

Blåljus Det är en relationshistoria med flera inblandade dömda personer, som ligger bakom den pågående förundersökningen ...

Hair by Angels kan bli Årets frisörföretag

Nyheter I dagarna blev det klart vilka som tävlar om titeln Årets frisörföretag, bland de nominerade finns Hair ...

Ingen gripen för gårdagens mordförsök

Blåljus Den man som igår eftermiddag sköts ner i ett bostadsområde i Åsa, vårdas fortfarande på sjukhus. ...
Annons