FOTBOLL 2022-05-01 KL. 13:12

Tredje raka segern efter dramatiska slutminuter

Av Eric Andersson

När Eksjö kvitterade ut Onsalaledningen med tre minuter kvar att spela talade mycket för att lagen skulle dela på poängen. Men Onsala lyckades mobilisera kraft och knipa sin tredje raka seger genom ett mål i matchens sista minut.

Onsala vann efter rafflande slutminuter. Arkivfoto: Eric Andersson

Onsala BK tog bussen till Småland för bortamatch mot Eksjö på en gropig och svårspelad gräsplan. Men förutsättningarna till trots var det Onsala som tog kommandot i matchen och hemmalaget satsade mest på kontringar. Något mål skulle det dock inte bli under första halvlek där ett stolpskott från Onsala var den farligaste målchansen.

– Vi gör det ganska bra sett till förutsättningarna och skapar ganska mycket chanser men får inte in bollen. I paus pratar vi om att fortsätta trycka på och hoppas att målen kommer i andra, säger Sebastian Forsell, tränare i Onsala.

I andra halvlek fortsatte Onsala driva spelet medan hemmalaget titt som tätt stack upp i farliga omställningar. I mitten av andra tilldömdes Onsala en straff efter att bollen träffat handen på en Eksjöspelare. Ellinor Jonsson gjorde inga misstag och det var bortaledning efter 66 minuter.

Passivt Onsala

Efter ledningsmålet blev OBK aningen passiva och hamnade djupt ner i banan när Eksjö ökade trycket för en kvittering. När det återstod tre minuter av matchen gjorde hemmalaget mål på hörna och mycket talade för att det skulle sluta 1–1.

– Det kändes som att det skulle bli oavgjort och två förlorade poäng, säger Forsell.

Men det var Onsala som skulle få det sista ordet till slut. Efter kvitteringen flyttade Onsala fram laget och gick för tre poäng. I matchens sista minut fick man en hörna som Ellinor Jonsson på ett lite märkligt sätt tryckte in i mål. Matchen slutade 1–2 till Onsala som därmed tog sin tredje raka seger.

– Jag tycker att det är en rättvis seger. Även om Eksjö inte var ofarliga så var det vi som hade spelet och skapade flest målchanser, säger Sebastian Forsell.

Matchfakta: Division 1
Eksjö–Onsala BK 1 – 2 (0–0)
0–1 (66) Ellinor Jonsson, 1–1 (87), 1–2 (89) Ellinor Jonsson