FOTBOLL 2022-05-25 KL. 22:07

Onsala studsade tillbaka – gjorde sex mål på Assyriska

Av Eric Andersson

Det blev en snöplig förlust på tilläggstid för Onsala mot Sävedalen i helgen. Under onsdagskvällen studsade laget tillbaka genom att fullständigt köra över Assyriska.
– Otroligt skönt. Förlusten var svårsmält men vi visar karaktär och lagmoral som lyckas studsa tillbaka på bästa tänkbara sätt, säger David Berntsson.

Onsala studsade tillbaka – gjorde sex mål på Assyriska
David Berntsson blev tvåmålsskytt för Onsala. Foto: Eric Andersson

I bortamatchen mot Assyriska hade Onsala BK chansen att studsa tillbaka efter helgens snöpliga förlust mot Sävedalen. Ett Assyriska som haft en riktigt jobbig säsonginledning där det blivit förlust i sju av åtta matcher. Och det blev ingen rolig onsdagskväll för Assyriska som efter 90 minuter hade fått plocka ut bollen ur eget mål sex gånger.

Som väntat tog Onsala tag i taktpinnen från start och Assyriska hade inte mycket att säga till om inledningsvis. Hampus Ekdahl och David Berntsson kom tämligen ensamma mot hemmamålvakten, men en svag passning gjorde att målchansen rann ut i sanden.

Men när Onsala fick en hörna efter tio mintuer skulle ledningsmålet komma. William Berglunds hörna tog i stolpen och studsade ut till Johan Jarnvik som påpassligt kunde sätta 0–1 vilket var hans första mål sedan 2018.


David Björnsson punkterade matchen med sitt 0–6-mål.


En kvart senare utökades ledningen när Assyriskamålvakten slog en svag passning som Onsala snappade upp. David Berntsson frispelade William Berglund som inte gjorde några misstag.

– Första halvtimmen är vi riktigt bra och det är skönt att vi får hål på dem så tidigt. Vi gör det vi ska och går ut med mycket energi och tar tag i matchen direkt, säger David Berntsson.

Det var två signifikativa mål för hur Onsalas vassaste chanser skapades i den första halvleken – hörnor och bjudningar från Assyriskaförsvaret.

Under sista kvarten av första halvlek tappade dock Onsala initiativet och känslan var att Assyriska höll på att jobba sig in i matchen igen.

– Det känns som att vi slår av på takten lite efter vårt andra mål och går ner i deras tempo och blir trötta. Som tur är lyckades vi reda ut det till halvtid.

Vad sa ni i paus efter den svaga avslutningen?
– Att det var viktigt att inte ge dem någonting. De trodde att de hade något efter sista kvarten av första, men det ska vi inte ge dem, säger Berntsson.

Även om Assyriska inledde även den andra halvleken piggt, gick luften ur när David Berntsson satte 0–3 fem minuter in i andra. Återigen var det ett svagt uppspel från Assyriska som låg till grund för målet.

– Vi hade koll på att de spelade med väldigt hög risk i sina uppspel, både i backlinjen och från målvakt. Det ville vi trycka på och det gav resultat.


Mittbacken Alexander Levinson gjorde mål på hörna i den andra halvleken.


0–3-målet dödade matchen och resterande tid var det mer eller mindre spel mot ett mål. Alexander Levinson nickade in en hörna och David Berntsson fyllde på sitt målkonto med ett distinkt avslut. Minuter senare var han en stolpträff ifrån ett hattrick.

– Lite synd att det inte blev ett hattrick men jag är ändå nöjd med min insats. Jag var inte nöjd efter första halvlek där det inte var mycket som stämde för egen del. Men i andra stämde det desto bättre och det är skönt att ta med sig den känslan.

När Axel Gerremo frispelade David Björnsson med fem minuter kvar att spela fastställdes slutresultatet 0–6.

– Otroligt skönt att vi som lag studsar tillbaka efter den sjukt tunga förlusten mot Sävedalen i helgen. Den var svårsmält men vi visar bra karaktär och lagmoral som lyckas studsa tillbaka på bästa tänkbara sätt, säger David Berntsson.

Matchfakta: Division 2
Assyriska–Onsala BK 0 – 6 (0–2)
0–1 (10) Johan Jarnvik, 0–2 (26) William Berglund, 0–3 (50) David Berntsson, 0–4 (56) Alexander Levinson, 0–5 (67) David Berntsson, 0–6 (85) David Björnsson


Upptäck geologiska sevärdheter till fots
KULTUR & NÖJE 2022-06-25 KL. 14:00

Upptäck geologiska sevärdheter till fots

Sommarspecial: Dagsutflykter nära Kungsbacka

SENASTE TV-NYHETERNA

Blommor, inredning och fika i Torestorp
KULTUR & NÖJE 2022-06-24 KL. 11:00

Blommor, inredning och fika i Torestorp

Sommarspecial: Dagsutflykter nära Kungsbacka

SVT sänder midsommarkonsert från Äskhult
KULTUR & NÖJE 2022-06-24 KL. 10:00

SVT sänder midsommarkonsert från Äskhult

Förlorade poängen i slutminutrarna
FOTBOLL 2022-06-23 KL. 23:03

Förlorade poängen i slutminutrarna

Lerkil starkare i derbyt
FOTBOLL 2022-06-23 KL. 22:20

Lerkil starkare i derbyt

Persson skrällde - fixade VM-medalj
SPORT 2022-06-23 KL. 19:48

Persson skrällde - fixade VM-medalj

Det gamla gästgiveriet i Åsbro har fått nytt liv
KULTUR & NÖJE 2022-06-23 KL. 18:00

Det gamla gästgiveriet i Åsbro har fått nytt liv

Margurite och Marcus har skapat en ny mötesplats

Döms till fängelse för stor knarkodling
NYHETER 2022-06-23 KL. 16:51

Döms till fängelse för stor knarkodling

Blir ingen covidbonus
NYHETER 2022-06-23 KL. 16:00

Blir ingen covidbonus

Man sexuellt ofredade sjuksköterska
NYHETER 2022-06-23 KL. 15:07

Man sexuellt ofredade sjuksköterska

Avmattat intresse för reko-ringen i Kungsbacka
NYHETER 2022-06-23 KL. 06:40

Avmattat intresse för reko-ringen i Kungsbacka

"Vi vet inte vad det beror på"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Unik plats för konst och skapande

Unik plats för konst och skapande

Ett gammalt pannhus där det på 80- och 90-talet anordnades ravefester har i dag blivit ett rum för samtida konst och skapande verkstäder. Men Röda Sten lockar även till sig skejtare och graffitimålare. – Det finns inte många sådana här platser bevarade i dag, säger Elin Liljeblad, kommunikatör på Röda Sten Konsthall.