FOTBOLL 2022-05-25 KL. 22:07

Onsala studsade tillbaka – gjorde sex mål på Assyriska

Av Eric Andersson

Det blev en snöplig förlust på tilläggstid för Onsala mot Sävedalen i helgen. Under onsdagskvällen studsade laget tillbaka genom att fullständigt köra över Assyriska.
– Otroligt skönt. Förlusten var svårsmält men vi visar karaktär och lagmoral som lyckas studsa tillbaka på bästa tänkbara sätt, säger David Berntsson.

Onsala studsade tillbaka – gjorde sex mål på Assyriska
David Berntsson blev tvåmålsskytt för Onsala. Foto: Eric Andersson

I bortamatchen mot Assyriska hade Onsala BK chansen att studsa tillbaka efter helgens snöpliga förlust mot Sävedalen. Ett Assyriska som haft en riktigt jobbig säsonginledning där det blivit förlust i sju av åtta matcher. Och det blev ingen rolig onsdagskväll för Assyriska som efter 90 minuter hade fått plocka ut bollen ur eget mål sex gånger.

Som väntat tog Onsala tag i taktpinnen från start och Assyriska hade inte mycket att säga till om inledningsvis. Hampus Ekdahl och David Berntsson kom tämligen ensamma mot hemmamålvakten, men en svag passning gjorde att målchansen rann ut i sanden.

Men när Onsala fick en hörna efter tio mintuer skulle ledningsmålet komma. William Berglunds hörna tog i stolpen och studsade ut till Johan Jarnvik som påpassligt kunde sätta 0–1 vilket var hans första mål sedan 2018.


David Björnsson punkterade matchen med sitt 0–6-mål.


En kvart senare utökades ledningen när Assyriskamålvakten slog en svag passning som Onsala snappade upp. David Berntsson frispelade William Berglund som inte gjorde några misstag.

– Första halvtimmen är vi riktigt bra och det är skönt att vi får hål på dem så tidigt. Vi gör det vi ska och går ut med mycket energi och tar tag i matchen direkt, säger David Berntsson.

Det var två signifikativa mål för hur Onsalas vassaste chanser skapades i den första halvleken – hörnor och bjudningar från Assyriskaförsvaret.

Under sista kvarten av första halvlek tappade dock Onsala initiativet och känslan var att Assyriska höll på att jobba sig in i matchen igen.

– Det känns som att vi slår av på takten lite efter vårt andra mål och går ner i deras tempo och blir trötta. Som tur är lyckades vi reda ut det till halvtid.

Vad sa ni i paus efter den svaga avslutningen?
– Att det var viktigt att inte ge dem någonting. De trodde att de hade något efter sista kvarten av första, men det ska vi inte ge dem, säger Berntsson.

Även om Assyriska inledde även den andra halvleken piggt, gick luften ur när David Berntsson satte 0–3 fem minuter in i andra. Återigen var det ett svagt uppspel från Assyriska som låg till grund för målet.

– Vi hade koll på att de spelade med väldigt hög risk i sina uppspel, både i backlinjen och från målvakt. Det ville vi trycka på och det gav resultat.


Mittbacken Alexander Levinson gjorde mål på hörna i den andra halvleken.


0–3-målet dödade matchen och resterande tid var det mer eller mindre spel mot ett mål. Alexander Levinson nickade in en hörna och David Berntsson fyllde på sitt målkonto med ett distinkt avslut. Minuter senare var han en stolpträff ifrån ett hattrick.

– Lite synd att det inte blev ett hattrick men jag är ändå nöjd med min insats. Jag var inte nöjd efter första halvlek där det inte var mycket som stämde för egen del. Men i andra stämde det desto bättre och det är skönt att ta med sig den känslan.

När Axel Gerremo frispelade David Björnsson med fem minuter kvar att spela fastställdes slutresultatet 0–6.

– Otroligt skönt att vi som lag studsar tillbaka efter den sjukt tunga förlusten mot Sävedalen i helgen. Den var svårsmält men vi visar bra karaktär och lagmoral som lyckas studsa tillbaka på bästa tänkbara sätt, säger David Berntsson.

Matchfakta: Division 2
Assyriska–Onsala BK 0 – 6 (0–2)
0–1 (10) Johan Jarnvik, 0–2 (26) William Berglund, 0–3 (50) David Berntsson, 0–4 (56) Alexander Levinson, 0–5 (67) David Berntsson, 0–6 (85) David Björnsson

TV-klipp och nyheter

Gasol och bensin sprängde huset
BLÅLJUS 2024-04-23 KL. 16:30
Premium

Gasol och bensin sprängde huset

Så gick till det i attentatet mot hemtjänsten

Kommunens drag – kallar in alla föreningar till möte
SPORT 2024-04-23 KL. 15:45
Premium

Kommunens drag – kallar in alla föreningar till möte

Förvaltningschefen: "Vi kommer inte presentera några lösningar"

Signalfel i tågtrafiken
TRAFIK 2024-04-23 KL. 14:35
Premium

Signalfel i tågtrafiken

Tio år sedan branden i Innerstaden
BLÅLJUS 2024-04-23 KL. 11:00
Premium

Tio år sedan branden i Innerstaden

Beskedet om byggstart var efterlängtat

Patient låg i sin egen avföring
VÅRD 2024-04-23 KL. 07:45
Premium

Patient låg i sin egen avföring

Therese tävlar i Yrkes-SM
NYHETER 2024-04-22 KL. 15:00
Premium

Therese tävlar i Yrkes-SM

Svårläkta sår i Innerstaden
BOSTÄDER 2024-04-22 KL. 11:45
Premium

Svårläkta sår i Innerstaden

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | TRAFIK 2024-04-23 KL. 19:30
Gymnasiegatan avstängd
Premium | KONST 2024-04-23 KL. 17:30
Lillian vill känna glädje i färgerna
Premium | BLÅLJUS 2024-04-23 KL. 16:30
Gasol och bensin sprängde huset
Premium | TRAFIK 2024-04-23 KL. 14:35
Signalfel i tågtrafiken
Premium | BLÅLJUS 2024-04-23 KL. 11:00
Tio år sedan branden i Innerstaden

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.