FOTBOLL 2022-07-11 KL. 10:36

Onsala ställs mot krisklubben i cupen

Av Eric Andersson

Efter förlängningssegern mot Ullareds IK i svenska cupens första omgång frågade Norra Halland Onsalatränaren Adam Fogelblad om drömmotstånd i omgång två.
– Öis är ju kvar till exempel och går man bara på tabell och poängställning så är väl de det enklaste motståndet, svarade han då.
Under söndagen lottades andra omgången där en plats i gruppspelet ligger i potten. Vilka Onsala BK fick? Öis.

Onsala ställs mot krisklubben i cupen
Adam Fogelblad, spelande tränare i Onsala BK, ser fram emot cupmatchen mot Öis. Arkivfoto: Eric Andersson

FOTBOLL. Förra året lottades Onsala BK mot Malmö FF och i egenskap av lägre rankat lag skulle OBK stått som hemmalag. Men då Malmö parallellt med allsvenskan hade ett Europaäventyr att ta hänsyn till fick matchen skjutas på framtiden. Som bekant finns det ingen belysning på A-plan på Rydets IP vilket gjorde att matchen spelades i Malmö. Föga förvånande var svenska mästarna ett par nummer för stora och vann med 5–1.

Under söndagskvällen blev det klart att Onsala BK återigen ställs mot ett klassiskt lag i svenska cupens andra omgång. Lotten visade att OBK ska spela mot krisklubben Öis 31 augusti eller 1 september.

– Det är otroligt roligt och vi hoppades på att bli lottade mot något av de mest lokala lagen (Öis eller IFK Göteborg). Det finns många som håller på de klubbarna i Kungsbackaområdet så det bör komma en hel del publik, säger Adam Fogelblad.

Tar ni hellre en sån här match där ni kan vinna än ytterligare ett "jippo"?
– Utan tvekan. Förra året var kul på ett annat sätt där vi fick möta de bästa spelarna i Sverige och testa på hur det är. Men nu har vi gjort det och vi kommer gå in i den här matchen för att vinna. Det måste man göra, annars är det ingen idé.

Att benämna Öis som krisklubb är ingen överdrift. Laget ligger näst sist i superettan och har endast vunnit en av tretton matcher och har sparkat både tränare och sportchef under våren. Lägg där till att stjärnspelaren Ajdin Zeljkovic såldes i dagarna.

– Vi ser Öis som jättefavoriter så klart men vi tror att vi har bättre chanser att spela jämnt mot dem än till exempel Malmö. Även om Öis har det tufft just nu kan det hända att de förstärker truppen rejält under sommaren. Det är svårt att veta med vilket lag de kommer i slutet av augusti.

Vad hade ett gruppspel i cupen betytt för Onsala?
– Jättemycket. Det hade inneburit ännu fler roliga matcher och erfarenheter. Plus att det blir mindre att planera inför försäsongen också, säger Fogelblad med ett skratt.


TV-klipp och nyheter

BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
Premium

"Jag är inte en kaninkokerska"

Kvinan åtalas för ofredande efter Tindermöte

Hackspettdispens för Onsalavägen
TRAFIK 2024-04-16 KL. 16:00
Premium

Hackspettdispens för Onsalavägen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Målar med händerna
Premium | NYHETER 2024-04-17 KL. 14:30
Får inte pengar för inställd resa
Premium | BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
"Jag är inte en kaninkokerska"

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.