FOTBOLL 2022-06-11 KL. 15:25

Nyförvärvet hittade målet direkt

Av Eric Andersson

När Lerkil besegrade Leikin var det ett nytt ansikte i hemmalaget och han presenterade sig omgående. Redan efter tolv minuter blev Oskar Berner målskytt för sin nya klubb.
– Det var bara att raka in bollen i mål, säger han.

Lerkil tog en bekväm seger hemma mot Leikin. Foto: Eric Andersson

Tidigare i veckan plockade Lerkils IF över en speltidsjagande Oskar Berner från Åsa för att stärka truppen. När Leikin kom på besök under lördagen tog det tolv minuter innan han blev målskytt för sitt nya lag.

– Gurra kommer runt fint på kanten och slår in den snett inåt bakåt till mig. Det var bara att raka in bollen i mål, säger Berner.

Innan Oskar Berner satt Lerkils andra mål för dagen hade Marcus Lindegren öppnat målskyttet med en riktig delikatess. Mittfältaren fick bollen en bra bit utanför straffområdet, noterade att målvakten stod långt ut och lyfte behärskat in bollen i bortre gaveln efter nio minuter.

Oskar Berner presenterade sig direkt för sin nya klubb.

Och det var Lerkil för hela slanten stora delar av första halvlek. Bortsett från ett mål som blev avvinkat för offside samt en ribbträff från långt håll skapade Leikin inte mycket. När Marcus Lindegren sedan gjorde 3–0 på straff i slutet av första kändes matchen mer eller mindre avgjord.

Den andra halvleken bjöd inte på någon större underhållning. Lekinspelarna började lägga alltmer energi på att gnälla på varandra och domaren, vilket gjorde att Lerkil tämligen enkelt kunde bevaka sin ledning och vinna med 3–0.

– Vi gör en riktigt bra första halvlek tycker jag. Sedan blir det ganska naturligt att vi faller tillbaka i andra och kanske slår av lite på takten. Vi hade en bekväm ledning att gå på och det kändes ganska tryggt hela vägen tycker jag, säger Oskar Berner.

Matchfakta: Division 4
Lerkils IF – Leikin 3–0 (3–0)
1–0 (9) Marcus Lindegren, 2–0 (12) Oskar Berner, 3–0 (41) Marcus Lindegren