Mittbacksduon fixade tre poäng

Av Eric Andersson

Det var en oväntad tvåmålsskytt som axlade hjälterollen när Kungsbacka IF tog tre poäng hemma mot Galtabäck.
– Det är nog första gången det händer, konstaterar mittbacken Fredrik Magnusson.

Marcus Josefsson och Fredrik Magnusson stod för målskyttet när Kungsbacka IF vann. Foto: Eric Andersson

Drygt tio minuter in i matchen. Erik Lansing slog en frispark från högerkanten som Marcus Josefsson bröstade ner till mittbackskollegan Fredrik Magnusson som tryckte in 1–0.

– Mackan bröstar ner den, eller jag tror snarare han får bollen i bröstet, och den landar hos mig. Det var bara att raka in den, säger Fredrik Magnusson.

En kvart senare. Kungsbacka IF ställde om i en blixtsnabb kontring som slutade med att Yobel Beyans skott träffade armen på en försvarande spelare och domaren dömde straff. Fram stegade Marcus Josefsson som inte gjorde några misstag och utökade hemmaledningen.

Yobel Beyan ordnade en straff.

Tio minuter senare var det dags för nästa mittbacksmål. I efterdyningarna av en hörna hade Fredrik Magnusson dröjt sig kvar i offensivt straffområde och nickade in sitt andra mål för kvällen.

När gjorde du två mål i samma match senast?
– Oj. Det är nog första gången det händer, säger Fredrik Magnusson.

Där och då kändes matchen avgjord, men det skulle visa sig bli nerv i matchen trots allt. Tio minuter in i andra halvlek reducerade Galtabäck och bara minuter senare kom även ett 2–3-mål.

– Första tjugo i andra är katastrof verkligen där vi fallerar totalt.

Ni hade någon form av krismöte på planen efter deras andra mål, vad sa ni?
– Att vi skulle göra en omstart. När det blir som det blir är det viktigt att komma ihop som grupp och gå tillbaka till de enkla sakerna igen som att springa för varandra och jobba stenhårt.

Efter de kaotiska minuterna där Galtabäck gjorde två mål fick Kungsbacka IF tillräcklig ordning på sitt spel för att bärga tre poäng. En seger som gör att laget kan fira midsommar som tabelltvåa, sex poäng bakom serieledande IF Böljan.

– Det var otroligt viktiga tre poäng och det är extra skönt nu inför midsommar.

Matchfakta: Division 4
Kungsbacka IF – Galtabäck 2 – 3 (0–3)
1–0 (13) Fredrik Magnusson, 2–0 (33) Marcus Josefsson, 3–0 (40) Fredrik Magnusson, 3–1 (56), 3–2 (60)