FOTBOLL 2022-01-04 KL. 14:00

Målvakt gör comeback och nyckelspelare förlänger

Av Eric Andersson

Tre värvningar och flera kontraktsförlängningar. Det har hänt mycket i Tölö under jul- och nyårshelgerna.

Målvakt gör comeback och nyckelspelare förlänger
Det har hänt mycket i Tölö under helgerna. Arkivfoto: Carl Schöndell

När Oscar Lansing flyttade till Halmstad på grund av studier tvingades Tölö ut på målvaktsjakt. En målvaktsjakt som nu är slutförd i och med värvningen av tidigare Kungsbacka IF-målvakten Johan Björndahl. 28-åringen har haft ett par års uppehåll från fotbollen men är nu laddad inför sin comeback.

– Jag har varit sugen länge men inte haft varken tid eller ork att köra igång igen. Men när Tölö hörde av sig blev jag nyfiken på deras projekt och nu är jag otroligt taggad på en comeback, säger Björndahl.

Bortsett från att tiden inte räckte till är ryggproblem ytterligare en anlending till att Johan Björndahl inte spelat fotboll sedan 2018 när han gjorde en handfull matcher för Lerkil i divison 3.

– Min rygg mår bättre nu än vad den gjorde då. Tillsammans med Tölö hoppas jag kunna få rätsida på det hela och kunna spela fotboll utan att det gör ont, säger Johan Björndahl.

Förlängda kontrakt

Tölö har under jul- och nyårshelgerna även presenterat flera förlängningar av viktiga spelares kontrakt. Som Norra Halland tidigare skrivit om var det oklart huruvida Mattias Hallengärd skulle följa med Tölö upp i division 2 eller inte. Nu har balansspelaren skrivit på för nästa säsong.

– Han är en otroligt viktig spelare för oss. "Hallen" är en spelartyp som håller på att dö ut som gör det lite tråkiga jobbet på planen och ger laget en bra balans, säger Tölös tränare Arian Faily.

Även trotjänaren Viktor Glaerum samt viktige mittbacken Gustav Stark blir kvar i Tölö trots intresse från andra klubbar.

– Det är två spelare som blev uttagna i årets lag i division 3. Glaerum har, bortsett från en kort avstickare, spelat i Tölö sedan han var fem år och personifierar det vi försöker bygga i klubben. Även Gustav har ett stort hjärta för Tölö, säger Faily.

Nya spelare

Från Angered MBIK plockar Tölö in Chadly Maduka och Berat Deniz.

– Även om vi vill skapa en kärna med spelare från Kungsbacka är det viktigt att bryta av med spelare utifrån. Det är viktigt för gruppdynamiken och killarna från Angered kommer bidra väldigt mycket till gruppen, säger Arian Faily.

I och med värvningarna känner sig Arian Faily nöjd med truppen han har till sitt förfogande.

– Som det ser ut i dagsläget är truppbygget färdigt. Det är skönt att vi är klara såpass tidigt. Sedan vet man aldrig vad som händer och skulle det hända något får vi agera utefter det.Smockat med folk i Badhusparken
NYHETER 2022-08-12 KL. 21:05

Smockat med folk i Badhusparken

Utomhusbio under fredagskvällen - familjefilmen Encanto

SENASTE TV-NYHETERNA

Så blev betygen på friskolorna
NYHETER 2022-08-12 KL. 09:13

Så blev betygen på friskolorna

Hamnar inte i topp vid jämförelse i kommunen

Ingen brist på Lygnernvatten
NYHETER 2022-08-12 KL. 07:00

Ingen brist på Lygnernvatten

Men hushåll med egen brunn får se upp

Fängelse för stöld hos äldre par
NYHETER 2022-08-11 KL. 19:00

Fängelse för stöld hos äldre par

Utsedd till Årets inspiratör
NYHETER 2022-08-11 KL. 16:00

Utsedd till Årets inspiratör

Åtalas för hot under vansinnesfärd
NYHETER 2022-08-11 KL. 11:49

Åtalas för hot under vansinnesfärd

Svårt skadad av a-traktor - nu väntar åtal
NYHETER 2022-08-11 KL. 09:30

Svårt skadad av a-traktor - nu väntar åtal

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Klarar av att leva ett ”normalt liv”

Klarar av att leva ett ”normalt liv”

Under 2021 anmäldes 15 män för våldtäkt mot barn i Kungsbacka. De drabbade och anhöriga får bära med sig händelserna genom hela livet. Det här är sista delen i Norra Hallands serie om sexualbrott och dess konsekvenser.