FOTBOLL 2022-07-03 KL. 19:52

Komfortabel seger mot jumbon

Av Eric Andersson

IFK Fjärås hade inte marginalerna på sin sida i den första halvleken när man träffade ribban hela fyra gånger. Men i den andra halvleken lade Fjärås i ytterligare en växel och tog en komfortabel seger.

Komfortabel seger mot jumbon
Det var en hel del tuffa dueller mellan IFK Fjärås och Centern. Foto: Eric Andersson

Det gick att ana en viss underskattning i matchinledningen när IFK Fjärås ställdes mot jumbon IF Centern som endast spelat in tre poäng under vårsäsongen. Bortalaget kändes mer påkopplade och var en ribbträff ifrån att ta ledningen tidigt i matchen.

– Vi pratade om det inför matchen, att vi inte skulle underskatta dem och det tycker jag inte vi gör heller. Vad som helst kan hända i den här serien, vissa bottenlag har tagit poäng mot topplagen när man minst anat det, säger Maia Andresen.

Och just ribbträffar var temat för den första halvleken. Innan Isabella Nedrén gav IFK Fjärås ledningen hade både Maja Abrahamsson och Linnea Eld träffat virket. Men glädjen efter Nedréns ledningsmål blev kortvarig när Centern kvitterade efter en bjudning av Fjäråsförsvaret.

Innan IFK Fjärås återigen tog ledningen hade man ytterligare två ribbträffar inom loppet av en minut. Men även denna gång kvitterade Centern snabbt och det var oavgjort inför andra halvlek.

– Det kändes lite segt. Vi skapar ändå en hel del chanser och borde gjort fler mål i första så jag tycker ändå att anfallsspelet var ganska bra men vi tappade lite i det defensiva, säger Andresen.

Under matchens andra halva tog hemmalaget över alltmer och Centern hade svårt att ta sig fram till målchanser. 3–2 gjorde Maia Andresen efter ett fint inspel från Maja Abrahamsson.

– Jag tycker att vi hittade varandra väldigt bra i straffområdet idag. Framförallt i andra halvlek när vi fyller på med mycket spelare hela tiden.


Maia Andresen blev matchhjälte med sina två mål.


Maia Andresen punkterade även matchen med sitt tionde mål för säsongen efter en suverän passning från Teaghan Elmore.

– Passningen satt helt perfekt, det var bara att tacka och ta emot. När hon lägger en sån boll vill man inte missa, säger tvåmålsskytten.

Nu väntar sommaruppehåll även för IFK Fjärås som ligger fyra i tabellen med nio poäng upp till lagen ovanför.

– Skönt att avsluta med en seger. Det har varit mycket upp och ner för oss men det känns ändå som att vi ligger okej till. Det är inte kört ännu utan det är bara att fortsätta köra och försöka stanna i tvåan, säger Maia Andresen.


Teaghan Elmores assist till IFK Fjärås sista mål var en riktig delikatess.


Matchfakta: Division 2
IFK Fjärås – Centern 4 – 2 (2–2)
1–0 (10) Isabella Nedrén, 1–1 (15), 2–1 (36) Mirjam Söderström, 2–2 (40), 3–2 (62) Maia Andresen, 4–2 (83) Maia Andresen

TV-klipp och nyheter

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen
NYHETER 2024-03-27 KL. 14:00
Premium

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen

Åtta har sökt dispens – tre har fått avslag

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas
NYHETER 2024-03-27 KL. 12:45
Premium

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas

Projektledaren: "Störningarna vi hade fjol vill vi inte ha igen"

Guldpress för Onsalabon
SPORT 2024-03-27 KL. 09:13

Guldpress för Onsalabon

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.